Overwatch League on tarjonnut ensimmäisellä kaudellaan huimia katsomiselämyksiä, mutta eurooppalaisfanit eivät ole päässeet niistä juurikaan nauttimaan, ainakaan livenä. Los Angelesissa pelattavat ottelut on ajoitettu pääasiassa Pohjois-Amerikkaa ajatellen ja niiden aloitusajat ovat tällä hetkellä kello 23-06 välillä Suomen aikaa.

Tallenteet ovat toki saatavilla, mutta niiden katsomisessa ei ole samaa hehkua kuin elävien otteluiden seuraamisessa.

Eurooppalaisfanien sivuun jättäminen ei toki ole mikään ihme, kun ottaa huomioon että liigassa pelaa ainoastaan yksi eurooppalaisjoukkue: London Spitfire. Overwatch Leaguen edustaja Nate Nanzer lupaili kuitenkin Daily Mailin tämänviikkoisessa haastattelussa, että liiga suuntaa ensi kaudella katseensa Eurooppaan.

”Olemme aloittaneet liigapaikkojen myynnit ja Eurooppa on meille avainasemassa”, Nanzer kertoi Daily Mailille. ”Olemme puhuneet paljon mantereen eri klubien kanssa. Monet Euroopan jalkapalloklubeista ovat urheilumaailman kaikista kauaskatseisimpia ja innovatiivisimpia. Eurheilu on ilmiselvästi keino, jolla he voivat tavoittaa uutta yleisöä.”

Nanzer mainitsi liigan haluavan lisätä joukkueita etenkin Saksan, Espanjan, Pohjoismaiden, Benelux-maiden ja Italian kaltaisille alueille. Hän myös myönsi, etteivät otteluiden lähetysajat ole olleet ”erinomaisia” Eurooppalaisten kannalta. Tähän pyritäänkin tekemässä muutos heti seuraavalla kaudella.

Eurooppa ei kuitenkaan ole ainoa alue, joka Blizzardilla on kiikarissaan. Nanzerin mukaan liigaa kiinnostavat esimerkiksi Beijing, Guangzhou, Bangkok, Brasilia, Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Maailmanlaajuinen liigajoukkueiden verkosto tulee olemaan entistä tärkeämpi kun joukkueet siirtyvät pelaamaan omien kotikaupunkiensa areenoille. Siihen, tapahtuuko tämä jo ensi kaudella, ei Nanzer osannut vastata.

Lähde: Daily Mail Kuvalähde: Blizzard