Kiinalainen Overwatch Leaguen liigajoukkue Hangzhou Spark ajautui toissapäivänä epätoivoiseen tilanteeseen, kun se tuntui menettääneensä DPS-pelaajansa Cai ”Krystal” Shilongin. Shilong oli anonut 10 päivän lomaa voidakseen matkustaa Kiinaan perhesyistä ja joukkue oli ilomielin myöntänyt sen. Kun 10 päivää olivat kuitenkin menneet umpeen, ei pelaajaa näkynyt missään.

Shilongin oli alun perin pitänyt palata tämän kuun 15. päivä. Kun pelaajaa ei kuulunut vielä 10 päivää myöhemminkään, Spark julkaisi Twitter-tilillään tiedotteen tilanteesta ja sen seuraamuksista. Shilong saa ”vakavan rangaistuksen” ja tätä sakotetaan kolminkertaisen päiväpalkan verran jokaisen luvattoman poissaolon aikaiselta päivältä. Joukkue myös toivoi Shilongin ottavan rikkeensä vakavasti ja palaavansa joukkueen luokse mahdollisimman nopeasti.

Sparkin dramaattinen ratkaisu on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Jotkut faneista vastustavat likapyykkien pesua julkisesta, kun taas Overwatch Leaguen analyytikkona toimiva Christopher ”MonteCristo” Mykles kehui Sparkia asioiden hoitamisesta. Spark ei vahvistanut, yrittikö se ottaa Shilongiin yhteyttä muilla tavoin, mutta näin voisi ainakin olettaa.

Shilong puolusti itseään pian Weibo-palvelussaan julkaisemassaan viestissä. Shilongin mukaan hänen visansa hyväksyttiin vain kaksi päivää sitten. Lisäksi hän puolusti tekojaan sanomalla, ettei kukaan kertonut organisaation käytännöistä tai siitä, että hänen tulisi pyytää lisäaikaa poissaololleen.

”Pidän tämän mielessä tulevaa varten, tutustun organisaation käytäntöihin, enkä enää tee samaa virhettä tulevaisuudessa. Palaan joukkueen luokse välittömästi”, Shilong kirjoitti.

Kiinalainen Overwatch-yhteisö ei ole ollut tapauksesta lainkaan mielissään. Tilanteen tekee epäilyttäväksi se, että Shilongin on kerrottu käyttäytyneen samalla tavalla myös aiempien joukkueidensa kanssa, mukaan lukien Kiinan Overatch-maajoukkueen.

Hangzhou Spark pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna, jolloin se kohtaa Atlanta Reignin kello 3:15 Suomen aikaa.

Lähde: Hangzhou Spark, Reddit Kuvalähde: Blizzard