Overwatch-Liigan esikausi alkaa vain neljän päivän päästä, ensi viikon torstaina. Liigan alkua on odotettu innolla, mutta yksi sen pelaajista on jo nyt päässyt maistamaan pettymyksen karvasta kalkkia.

Liiga tiedotti eilen, että Philadelphia Fusionsin pelaaja  Su-Min “Sado” Kim on tuomittu pelikieltoon boostaamisen vuoksi. Kim pelaa joukkueessa tankkina yhdessä Suomen Joona "Fragi" Laineen kanssa. Pelikielto kattaa koko Liigan esikauden ja kauden kolmekymmentä ensimmäistä peliä.

Boostaamisella tarkoitetaan maksullista palvelua, jossa pelaajan sijoitusta nostetaan toisen, paremman pelaajan toimesta. Nopea internethaku paljastaa, kuinka laaja kyseisen palvelun "tarjonta" on. Kim oli jo aiemmin suljettu ulos Overwatch Apex -turnauksesta boostaamisensa vuoksi.

"Overwatch-Liigan pelaajien odotetaan ylläpitävän pelin korkeimpia standardeja ja toimimaan esimerkkinä pelin yhteisölle. 'Account-boostingiin' osallistuminen on näitä arvoja vastaan, ja rikkoo Blizzardin käyttösopimusta", Liiga selitti tiedotteessaan.

Myös Kim itse julkaisi lausunnon, jossa hän pyysi anteeksi käytöstään. Kim selitti boostaamisen tapahtuneen aikana, jolloin hän oli erityisen turhautunut peliin eikä nähnyt muuta mahdollisuutta tukea perhettään.

"Olisin voinut kokeilla muita ansaitsemiskeinoja, jotka eivät olisi vahingoittanut muita pelaajia. En kuitenkaan ajatellut tekojeni moraalisuutta, vaan ainoastaan rahallista etua jonka boostaaminen toisi itselleni ja perheelleni", Kim sanoi.

Over.gg:n mukaan Philadelphia Fusion oli ollut tietoinen Kimin boostaamisesta, muttei ollut uskonut seuraamusten olevan näin vakavia. Joukkue on halukas antamaan Kimille tilaisuuden todistaa itsensä ja tämä tulee pelikieltonsa aikana harjoittelemaan normaalisti muiden pelaajien kanssa.

Lähde: Overwatch League, Philadelphia FusionOver.gg Kuvalähde: Philadelphia Fusion