Overwatch Leaguen ensimmäisen kauden viimeisen vaiheen playoffit pelataan tänä yönä Suomen aikaa. Runkosarjan viimeiset ottelut pelattiin viime yönä ja playoffien osallistujajoukkueet ovat nyt selvillä.

Mukana playoffeissa ovat suomalaisvahvisteinen Los Angeles Gladiators (Benjamin ”BigGoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran kotijoukkue) sekä Dallas Fuel (Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue). Los Angeles Gladiators tavoitteli playoff-voittoa myös viime vaiheessa, mutta putosi tällöin jo semifinaaleissa. Dallas Fuel taasen oli miltei koko kauden ajan liigan musta lammas, mutta nousi tämän vaiheen aikana dramaattisesti 6-4 voittotulokseen.

Suomalaissävyitteisten joukkueiden lisäksi playoffeissa nähdään Los Angeles Valiant sekä kaksinkertainen playoff-voittaja New York Excelsior. Koska Los Angeles Gladiators oli tämän vaiheen ykkösjoukkue (voittolukemin 9-1), sai se päättää playoffien joukkuejaon. Niinpä semifinaaleissa kohtaavat Los Angeles Gladiators ja Los Angeles Valiant, sekä  Dallas Fuel ja New York Excelsior.

Valinta oli erikoinen, sillä Valiant oli vaiheen toiseksi paras joukkue heti Gladiatorsin jälkeen. Esimerkiksi Dallas Fuel olisi näennäisesti ollut helpompi vastustaja. Gladiatorsin tank-pelaaja Chan-Hyung ”Fissure” Baek perusteli valintaa sanomalla, että joukkue halusi järjestää  mahdollisimman dramaattisen ottelun fanejaan varten.

Playoffien aikataulu on seuraavanlainen:

Semifinaalit
Aika Joukkueet
Su 17.6 23:00 Los Angeles Gladiators VS Los Angeles Valiant
Ma 18.6 1:00 Dallas Fuel VS New York Excelsior
Finaali
Aika Joukkueet
Ma 18.6 3:00 TBA VS TBA

Vaiheen playoffien jälkeen Overwatch League palaa seuraavan kerran heinäkuussa, kun kauden kuusi parasta joukkuetta kisaavat koko kauden huipentavissa playoffeissa, tavoitteenaan sekä mestaruusmalja että miljoonan dollarin pääpalkinto.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard