Uutisoimme aiemmin tässä kuussa Overwatch Leaguen liigajoukkueen Dallas Fuelin pelaajan Brandon ”Seagull” Larnedin jättävän liigauran taaksensa. Syyksi tähän Larned antoi aikatauluongelmat, jotka pakottivat hänen laiminlyömään omaa Twitch-yleisöään. Eläköitymisensä jälkeen Larnded on keskittynyt täysipäiväisesti striimaamiseen.

Larnded oli mukana myös Overwatchin virallisessa Nano Cola Challengessa, jossa pelaajat kykenevät ansaitsemaan pelinsisäisiä sprayta tiettyjä striimaajia katsomalla. Tällä oli huikea vaikutus Larnedin katsojalukuihin; tämän pelaamista seurasi parhaimmillaan yli 107 000 yhtäaikaista katsojaa.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Larnedin katsojaluvut jopa ylittävät joidenkin Overwatch Leaguen lähetysten parhaimmat katsojaluvut. Etenkin neljännen vaiheensa aikana Overwatch Leaguen suurimmat katsojaluvut pyörivät usein 100-120 tuhannen katsojan paikkeilla. Parhaimmillaan liiga tosin pärjäsi huomattavasti paremmin, ja keräsi esimerkiksi semifinaaleissaan noin yhtäaikaista 170 00 katsojaa, finaalista puhumattakaan.

Katsojamenestyksellä oli toki myös erittäin positiivinen vaikutus Larnedin tilaajiin ja seuraajiin.

Toimittajan kommentti: On hienoa nähdä, että Blizzard pyrkii vahvistamaan Overwatchin Twitch-asemaa myös omien kanaviensa ulkopuolella. Samalla täytyy kuitenkin sanoa, että katsojaluvut ovat yhä pääosin Overwatch Leaguen sekä muutaman suuren striimaajan harteilla. Tämän tapaiset kampanjat saattavat nostaa katsojalukuja hetkellisesti, mutta pitkäaikainen parantaminen vaatii paljon kattavampia muutoksia sekä peliin että sen e-urheilupuoleen.

Lähde: Dexerto Kuvalähde: Blizzard