Kerroimme jo viime viikolla kuinka Blizzardin Overwatch-Liigan huhumyllyt ovat taas lähteneet pyörimään ja liigapaikkojen ostajista on vuotanut tietoa lehdistölle. Tänään Blizzard antoi asiaan liittyen ensimmäisen virallisen tiedotteensa pitkään aikaan.

Overwatch-liigaan on tähän mennessä myyty seitsemän eri kaupunkia/aluetta, jotka ovat seuraavat:

  • Boston (Ostaja: New England Patriotsin ja Kraft Groupin toimitusjohtaja Robert Kraft)
  • New York (Ostaja: New York Metsin operatiivinen johtaja Jeff Wilpon)
  • Los Angeles (Ostaja: Immortalsin toimitusjohtaja Noah Whinston)
  • Miami-Orlando (Ostaja: Misfits Gamingin toimitusjohtaja Ben Spoont)
  • San Francisco (Ostaja: NRG Esportsin perustaja Andy Miller)
  • Shanghai (Ostaja: NetEase, kiinalainen teknologiayhtiö ja Blizzardin myyntikumppani)
  • Seoul (Ostaja: Kabamin perustajajäsen Kevin Chou)

Liigapaikkojen myyntihintoja ei ole julkistettu, mutta aiempien lähteiden mukaan ne liikkuvat liigan kalliimmilla alueilla noin 20 miljoonan dollarin paikkeilla.

Kaiken tämän lisäksi Ovetwatch-Liigan edustaja Nate Nanzer vahvisti DotEsportsille, että liiga tulee aiempien tietojen mukaan aloittamaan toimintansa tämän vuoden aikana. Nanzer kertoi myös, että liigan ensimmäinen kausi tullaan pelaamaan ”eurheiluareenalla” Los Angelesissa, ja että joukkueet tulevat seuraavia kausia varten perustamaan omat, paikalliset kisapaikkansa.

Liigaottelut tullaan pelaamaan torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin joka viiikko, ja tarkka aikataulu tullaan julkaisemaan ”lähiaikoina”.

Vaikka Eurooppa onkin tällä hetkellä vailla liigaedustusta, Nanzer kertoi että Blizzard on para-aikaa keskustelemassa useiden joukkueiden kanssa mahdollisista liigapaikoista, eikä sillä ole tiettyä ylärajaa liigajoukkueiden määrälle.

Vaikka liigaa ympäröivä hiljaisuuden verho onkin ärsyttänyt faneja, Nanzer vakuutti että se on työskennellyt kovaa varmiistaaksen Overwatch-Liigan pitkäikäisyyden. Yhtiöllä onkin jo selvä markkinasuunnitelma liigaa varten: Joukkueenomistajat ansaitsevat rahaa mainosten, lipunmyyntien ja lähetysoikeuksien kautta. Myös brändätyt lootit ovat suunnitelmissa. Näiden lisäksi kaikki paikalliset liigatulot tiettyyn pisteeseen asti menevät suoraan siellä pelaavalle joukkueelle. Tämän tietyn pisteen yli menevät tulot taasen keskitetään liigan palkintopottiin.

”Meidän täytyy saada ihmiset tuomaan lapsensa mukaan tähän todella siistiin tapahtumaan ja kohtelemaan sitä kuin baseball-ottelua, jossa saamalla kahdeksanvuotiaan mukaan yhteen peliin saat hänestä elinikäisen fanin.”

Nanzer tulee antaamaan lisähaastattelun Overwatch-Liigan joukkueisiin liittyen tänään klo 19:00 osoitteessa Mlg.tv.

Lähde: DotEsports  Kuvalähde: Overwatch League

 

Lue myös: