Overwatch-Liigan ensimmäisen kauden ensimmäinen vaihe päättyy tällä viikolla. Vaihe huipentuu playoffeihin, joissa kolme vaiheen parasta joukkuetta taistelevat 100 000 dollarin pääpalkintopotista ja 25 000 dollarin hopeapalkinnosta. Kauden toinen vaihe alkaa helmikuun 21. päivänä.

Playoff-joukkueet valitaan tänä iltana pelattavien vaiheen viimeisten otteluiden perusteella. Vaiheen ykköseksi noussut joukkue pääsee automaattisesti pelaamaan playoffien finaaleissa, kun taas toinen ja kolmas joukkue pelaavat toisiaan vastaan finaalipaikasta. Yllättävää kyllä kauden alun ennakkosuosikki Seoul Dynasty ei tule ottamaan osaa playoffeihin.

Playoff-paikoista kisaavat New York Excelsior, London Spitfire, Los Angeles Valiant, Boston Uprising ja Houston Outlaws (Jiri ”LiNkzr” Masalinin kotijoukkue). Näiden välillä pelataan tänä iltana kaksi ottelua: New York Excelsior vastaan London Spitfire ja Houston Outlaws vastaan Boston Uprising.

Lisäksi myös suomalaisvahvisteiset Florida Mayhem (Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin kotijoukkue) ja Philadelphia Fusion (Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue) ottelevat tänään toisiaan vastaan.

Joukkueiden välisten piste-erojen pienuuden vuoksi mahdolliset sijoitukset ovat hieman monimutkaisia, mutta yksinkertaistettuna ne menevät näin:

  1. New York Excelsior sijoittuu ensimmäiseksi, paitsi jos se häviää illan ottelussaan London Spitfirelle vähintään kahdella erällä. Tällöin joukkue tippuu 2-3 sijalle.
  2. London Spitfire sijoittuu 2-3 sijalle, paitsi jos se häviää New York Excelsiorille 0-4. Tällöin se tippuu playoffeista.
  3. Los Angeles Valiant sijoittuu 2-3 sijalle, mikäli London Spitfire häviää New York Excelsiorille 0-4 tai mikäli Boston Uprising voittaa Houston Outlawsin yhden erän erolla. Muussa tapauksessa joukkue tippuu playoffeista.
  4. Houston Outlaws sijoittuu toiseksi, mikäli se voittaa illan ottelunsa Boston Uprisingia vastaan.
  5. Boston Uprising sijoittuu 2-3 sijalle, mikäli se voittaa Houston Outlawsin vähintään kahdella erällä tai voittaa Houston Outlawsin yhdellä erällä ja London Spitfire häviää New York Excelsiorille 0-4.

Suomalaisvahvisteisella Houston Outlawsilla on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan playoffeihin ja jopa upottaa hampaansa itse pääpalkintoon. Joukkue voitti aiemmin tällä viikolla London Spitfiren murskaluvuin 3-1, mikä antoi rohkaisevan kuvan sen nykyisestä tasosta. Playoffien kovin vastustaja tulee eittämättä olemaan New York Excelsior, jota Outlaws ei ole kohdannut sitten ensimmäisen viikon ottelunsa.

Illan otteluaikataulu on:

Runkosarjan ottelut

Aika Joukkueet
21:00 New York Excelsior VS London Spitfire
23:00 Houston Outlaws VS Boston Uprising
1:00 Florida Mayhem VS Philadelphia Fusion

Playoffit

Aika Joukkueet
3:00 VS
5:00 VS

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Houston Outlaws