Blizzardin kauan horroksessa ollut Overwatch-Liiga tuntuu nyt lähteneen käyntiin toden teolla. Yhtiö julkaisi aiemmin tässä kuussa yksityiskohtia Liigan toiminnasta ja paljasti tänään suunnitelmansa liigapelaajiin liittyen. Juuri julkistetut joukkueet ovat alkamassa värväämään itselleen pelaajia, ja Blizzard halusi selventää miten prosessi tulee käytännössä toimimaan.

Jokainen täysi-ikäinen ja muuten jäävi Overwatch-pelaaja on kykenevä ottamaan osaa Liigaan. Liigapaikkoja hallinnoivien joukkueiden pelaajat eivät tule automaattisesti ottamaan osaa liigaan, eivätkä aiemmat joukkuesidonnaisuudet ole esteenä pelaajan osallistumiselle. Pelaajien tulee erikseen allekirjoittaa ”Overwatch-Liigan pelaajasopimus” valitsemansa joukkueen kanssa, jonka tulee vielä saada Liigan hyväksyntä.

Joukkueiden värväysprosessin apuna toimii Blizzardin jo aiemmin kokoama pelaajien tiedusteluraportti.

Virallinen pelaajien rekrytointikausi kestää elokuun 1. päivästä lokakuun 30. päivään. Kaikki Liigaan osallistuvat joukkueet pystyvät rekrytoimaan tselleen pelaajia tämän kauden aikana, myös ne jotka ostavat itselleen liigapaikan vasta rekrykauden alettua. Liigan tulevina kausina rekrykauden toimintaa tullaan kuitenkin vielä muuttamaan.

Overwatch-Liigan pelaajilleen tarjoamat edut ovat seuraavanlaiset:

  • Vähintään yhden vuoden sopimus, jota on mahdollista jatkaa vuodella eteenpäin
  • Vähintään 50 000 dollarin vuosipalkka
  • Joukkueiden tarjoama terveysvakuutus ja eläkesäästösuunnitelma
  • Joukkueet antavat vähintään 50% otteluvoitoista ja vastaavista bonuksista suoraan pelaajilleen

Overwatch-Liigan ensimmäisenä kautena jaettavien bonusten määrä on yhteensä 3,5 miljoonaa dollaria.

Joukkeissa tulee olla vähintään kuusi ja enintään kaksitoista pelaajaa. Pelaajia ei suljeta ulos liigasta synnyin- tai kotimaansa perusteella. Joukkueet tarjoavat pelaajilleen ”Overwatch-Liigan ammattistandardit täyttävät” asuin- ja harjoitustilat.

Tiedotteen lopussa vahvistettiin vielä kertaalleen, että Overwatch-Liiga tulee alkamaan tämän vuoden aikana.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Overwatch League

 

Lue myös: