Overwatch Leaguen liigajoukkue Hangzhou Spark ilmoitti eilen asettaneensa pelaajansa Cai ”Krystal” Shilongin toisaiseksi pelikieltoon. Kielto seurasi tapausta, jossa Shilong oli varoittamatta jäänyt Kiinaan sovittua pidemmäksi ajaksi, jolloin joukkue päätti tiedottaa tilanteesta julkisesti Twitterissä.

Spark luetteli kattavasti, miksi Shilongin käytös johti tämän pelikieltoon. Shilong teki kauden aikana useita pitkiä matkoja Kiinan, eikä vastannut joukkueen johdolle. Shilongin mukaan matkojen tarkoituksena oli tämän sairaan äidin ja oman mielenterveyden hoito, mutta sen sijaan hän vietti aikaa tyttöystävänsä kanssa. Shilong myös väitti, että paluu Yhdysvaltoihin viivästyi pitkittyneen viisumin käsittelyn vuoksi. Joukkueen johto sai kuitenkin tietää, että Krystal matkusti Shanghaihin äitinsä kotikaupungin Pekingin sijaan, ja ettei hänen viisuminsa käsittelyssä ollut viiveitä.

Shilong myös matkusti Yhdysvaltoihin väärällä viisumilla (vierailijan, ei työntekijän) kauden alussa, minkä takia hän joutui palaamaan Kiinaan ja missasi liigan esikauden sekä ensimmäisen vaiheen. Joukkueen johto ei usko kyseessä olevan virhe. Shilongin paluu pitkittyi entisestään ”terveyssyiden” vuoksi, eikä joukkueen johto enää saanut häneen yhteyttä. Ainoastaan lakimiehen kirje sai Shilongin palaamaan Yhdysvaltoihin.

Yleisesti ottaen Shilong oli tyly valmentajia ja johtohenkilöitä kohtaan; hän ei vastannut valmentajien pyyntöihin, jätti harjoituksia välistä eikä keskittynyt paikalla ollessaan.

Spark yritti tarjota Shilongia Washington Justicelle, Boston Uprisingille ja Guangzhou Chargelle, mutta nämä eivät olleet kiinnostuneet.

Lähteet: DotEsports, Reddit Kuvalähde: Blizzard