Overwatchin eurheilupuoli on jo jonkin aikaa kärsinyt hiljaiselosta, joka on saanut jotkut joukkueet jopa hylkäämään lajin toistaiseksi. Viime kuun lopulla julkistettu Overwatch Contenders –turnaus loi kuitenkin lisää toivoa lajin tulevaisuuteen, ja nyt sen turnauspuoli laajenee entisestään.

Overwatch Open Division on Overwatchin korkean tason harrastajille tai puoliammattilaisille tarkoitettu online-liiga. Pelaajat jotka ovat saavuttaneet viime kaudella Master-tason tai sitä korkeamman, kykenevät kokoamaan joukkueen ja ottamaan osaa liigaan. Open Division tulee pyörimään yhdessä Overwatchin kausien kanssa; jokaista competitive-kautta seuraa aina open divisionin kausi, jossa pääsevät pelaamaan edeltävänä kautena riittävän korkealle tasolle yltäneet pelaajat.

Ilmoittautuminen Overwatch Open Divisionin ensimmäiselle kaudelle on alkanut, ja kausi itsessään alkaa heinäkuun seitsemäs päivä. Liigan palkinnoista ei ole vielä julkistettu tarkkaa tietoa, mutta Blizzard lupaa 10 dollaria Blizzard balancea jokaiselle liigapelinsä suorittaneelle pelaajalle ja ”lisää pudotuspeleihin pääseville”.

Overwatch Open Division on erillään Overwatch Contenderistä ja Overwatch-liigasta, vaikkakin sen parhaimmat pelaajat voivat Blizzardin mukaan ”mahdollisesti ansaita tulevaisuudessa paikan Overwatch Contenderistä”. Blizzardin tarkoituksena on siis luoda virtaviivainen ja yksinkertainen järjestelmä, jota kautta aloittelevat Overwatch-ammattilaiset kykenevät etenemään urallaan.

Lähde: Overwatch, Overwatch Kuvalähde: Overwatch