Otteluiden seuraaminen on ollut yksi Overwatchin e-urheilupuolen kiperimmmistä pähkinöistä. Taistelun tapahtumat voivat yltää yllättävän laajalle, ja samaan aikaan tapahtuu enemmän asioita kuin on edes mahdollista seurata. Hyvä kameratyö, visuaalinen viestintä ja selostaminen ovat auttaneet merkittävästi, mutta nyt pelin katselukokemus tulee uudistumaan kertaheitolla.

Overwatchin ohjaaja Jeff Kaplan kertoi tänään julkaistussa videossa, että pelin työryhmä on kehittänyt erityisen Overwatch World Cup Viewer -katselutyökalun. Nimensä mukaisesti World Cupissa julkistuksensa saavalla työkalulla katsoja kykenee kontrolloimaan ottelun kameraa reaaliajassa Blizzard Battle.net-ohjelman kautta. Kamera voi liikkua vapaasti, se voi asettua ensimmäiseen tai kolmanteen persoonaan tai sen voi kohdistaa tiettyyn pelaajaan.

Pelaajien kannalta merkittävin seikka lienee kuitenkin se, että työkalu mahdollistaa omien otteluiden tallentamisen ja jälkikäteen tarkastelun. Tämä helpottaa oman ja joukkueen pelin analysointia huomattavasti. Tarkoitus on lopulta tuoda työkalu PC:n lisäksi myös konsoleille.

Kaplan painotti, että kyseessä on vielä beta-vaiheessa oleva työkalu. Todennäköistä kuitenkin on, että se on tarkoitus ottaa käyttöön myös Overwatch Leaguen seuraavalla kaudella. Kyseessä onkin mahdollisuus, joka on ollut fanien toiveissa jo pitkän aikaa.

Lähde: Overwatch Kuvalähde: Overwatch