Vuonna 2016 debytoinut maajoukkueturnaus Overwatch World Cup palaa tänä vuonna uudistuneena. Kun viime vuonna 16 paikkaa Blizzconissa pelattavaan päätapahtumaan täytettiin kutsuilla ja karsinoilla, kilpaillaan tänä vuonna paikoista 32 joukkueen lohkovaiheessa. Erillisiä karsintoja tai kutsuja ei lohkovaiheeseen järjestetä, vaan mailla on huhtikuun loppuun saakka aikaa osoittaa paremmuutensa ja varmistaa paikkansa mukanaa liigaan.

Maiden paremmuusjärjestys lasketaan maan sadan parhaan pelaajan Skill Rating pistekeskiarvolla. Kun 32 maata on saatu selville alkaa huhtikuun lopussa äänestysvaihe jossa pelaajat saavan äänestää oman maansa suosikkeja mukaan joukkueeseen. Varsinaiset lohkovaiheen pelit alkavat kesällä ja 16 joukkueen live-pudotuspelit pelataan jälleen marraskuussa Blizzcon 2017 tapahtumassa. Viime vuonna tapahtumassa ei ollut erilillistä palkintopottia, mutta joukkueille maksettiin esiintymispalkkio ja tietenkin matkakulut Blizzconiin. Koska palkintopottia ei ole vielä tälle vuodelle julkaistu, saattaa tilanne olla edelleen sama.

Tätä kirjoittaessani Suomi on kirkkaasti mukana mittelössä kahdeksannella sijalla, joten mahdollisuudet kisapaikkaan vaikuttavat hyviltä. 2016 Suomen joukkue sijoittui kilpailussa neljänneksi, joten vahva usko suoritukseen on vielä tänäkin vuonna.