Blizzard julkisti viime kuussa, että tämän vuoden Overwatch World Cupin lohkokarsinnat tultaisiin pelaamaan elävän yleisön edessä. Tämä lohkojako, ja turnauskaupungit, on nyt julkistettu.

Karsintalohkojen turnauskaupungit ovat Shanghai (Kiina), Sydney (Australia), Katowice (Puola) ja Burbank (USA). Turnauksessa on yhteensä kahdeksan neljän joukkueen lohkoa, ja jokaisen lohkon paras joukkue etenee marraskuun Blizzconissa järjestettäviin finaaleihin. Näin ollen edellisvuoden sijoittumisen ja maiden nykyisen pistekeskiarvon perusteella voidaan jo tehdä arvauksia World Cupin tämänvuotisista finalisteista.

Suomi on sijoitettu D-lohkoon, jonka ottelut pidetään Sydneyssä 21.–23.7. Vastassaan Suomella on Japani, Espanja ja Vietnam. Suomen joukkueen mahdollisuudet vaikuttavat lupaavilta, sillä se sijoittui viime vuoden World Cupissa neljänneksi, kun taas muut lohkon joukkueet pärjäsivät heikommin. Kolmesta muusta D-lohkon joukkueesta ainoastaan Espanja ylsi viime vuoden World Cupiin, jossa se hävisi Suomelle 1-2 ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

Ratkaiseva ottelu lohkon jatkopaikasta käydäänkin todennäköisesti Espanjan ja Suomen välillä. Vaikka maat sijoittuivatkin viime vuonna lähestulkoon rinta rinnan, tämänvuotisia joukkuekokoonpanoja ei ole vielä julkistettu, eikä siis voida arvioida miten ne tulevat vaikuttamaan kunkin joukkueen voittomahdollisuuksiin.

Turnauksen liput tulevat myyntiin myöhemmin, mutta tällä hetkellä niitä pystyy havittelemaan Blizzardin järjestämän arvonnan kautta.

Karsintojen kattava lohkojako on luettavissa Overwatch World Cupin kotisivuilta.

Lähteet: Blizzard Kuvalähde: Blizzard