Blizzard on julkistanut vuoden 2017 Overwatch World Cupin osanottajamaat. Valinta tehtiin kunkin maan 100 parhaan pelaajan pistekeskiarvon perusteella ja yhteensä 32 parhaiten sijoittunutta maata pääsevät ottamaan osaa maailmanmestaruusturnaukseen.

Pistetaulukko on yhä elossa, mutta sen kärki on tuskin kellekään yllätys. Pisteporvarina juhlii Kiina, jonka jälkeen kakkossijalla on Etelä-Korea ja kolmantena USA. Suomi on toteemipaalun viidentenä, heti sydänystävämme Ruotsin alapuolella. Piste-erot eivät kuitenkaan ole päätä huimaavia, sillä Suomella on eroa kärkisijaa pitävään Kiinaan vain vähän päälle 200 pistettä.

World Cupin seuraavassa vaiheessa Blizzard valitsee kustakin jatkoon päässeestä maasta enintään kymmenen komiteaehdokasta, jotka tulevat olemaan ”analyytikkoja, valmentajia ja muita alan asiantuntijoita”. Tämän jälkeen kunkin maan pelaajat voivat äänestää näiden joukosta yhteensä kolme lopullista komitean jäsentä, jotka tulevat yhdessä Blizzardin kanssa päättämään oman maansa maajoukkuekokoonpanon.

Toinen muutos mestaruusturnauksessa on se, että tänä vuonna turnauksia pidetään myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Blizzard järjestää yhteensä neljä paikallisturnausta Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Kussakin turnauksessa vastakkain ottelevat kahdeksan joukkuetta, joista kaksi parasta pääsevät automaattisesti jatkoon taistelemaan Blizzconissa järjestettävässä finaalissa.

Suomella on tänäkin vuonna hyvät mahdollisuudet menestyä, mutta se ei välttämättä tule olemaan helppoa. Suomi sijoittui viime vuoden turnauksessa neljänneksi hävittyään ensin semifinaaleissa Venäjälle ja pronssiottelussa Ruotsille. Uusi manterekohtainen turnausjärjestely voi tarkoittaa, että Suomi joutuu kohtaamaan vanhat kilpakumppaninsa jo World Cupin alkuvaiheessa, puhumattakaan sitten muista Euroopan kovista Overwatch-maista.

Lähteet: Blizzard, Overwatch