Overwatchin viimeisimpään päivitykseen kuului merkittävä muutos pelin capture pointteihin ja niiden kaappaamiseen. Alun perin joukkueiden tuli voittaakseen saada yhden capture pointin kärki vastustajiinsa, mutta päivityksen myötä riitti, että he saivat kaapattua samaa capture pointtia prosentin verran vastajoukkuetta enemmän. Muutoksen tarkoituksena oli vähentää tasapelien määrää, mutta nyt se on saanut aikaan uusia ongelmia.

Overwatchin pääsuunnittelija Scott Mercerin mukaan erittäin äkillisesti päättyvät ottelut ovat aiheuttaneet hämmennystä pelaajien keskuudessa. Koska joukkue tarvitsee vain yhden prosentin eron voittaakseen, on yhden pelaajan pitänyt pysyä jatkuvasti capture pointilla ovelampien vastustajien varalta. Tästä huolimatta pelin tiimellyksessä tapahtuneet nopeat kaappaukset ovat johtaneet tilanteisiin joissa pelaajille on jäänyt epävarmaksi se, mitä oikeastaan edes tapahtui.

Tulevan muutoksen myötä joukkueen tulee yhden prosentin kärjen lisäksi kaapata vähintään 33 prosenttia capture pointista. Kaikki tätä ennen kaapatut prosentit ovat mitättömiä. Vaikka siis ensimmäinen joukkue kaappaisi 11 prosenttia ja toinen 27 prosenttia, tuloksena on silti tasapeli, sillä kumpikaan joukkue ei yltänyt 33 prosentin vähimmäisvaatimukseen. Saman periaatteen mukaan joukkueen pitää myös voittaakseen kaapata vähintään 33 prosenttia ensimmäisestä capture pointista, vaikka vastajoukkue ei olisi saanut kaapattua sitä laisinkaan.

Muutos tulee lisäämään tasapelien määrää nykyisestä, mutta niiden tulisi silti pysyä pienemmissä luvuissa kuin aiemmin. Mercer ei antanut tarkkaa päivää muutoksen julkistamiselle, vaan sanoi että se lisättäisiin peliin ”tulevan päivityksen” mukana.

Lähde: Blizzard