Overwatchin peliohjaaja Jeff Kaplan esiintyi eilen Overwatchin Youtube-kanavalla julkaistussa videossa ja puhui muutoksista, joita kehittäjätiimi on suunnitellut Overwatchin competitive playihin.

 

Luvassa lyhyempi kausi

Ensinnäkin kuudennen competitive-kauden pituus tulee olemaan kolmen kuukauden sijasta kaksi. Kaplanin mukaan kolmen kuukauden pituus on ollut käytössä, jotta pelaajilla olisi tarpeeksi aikaa ansaita heille sopiva sijoitus, mutta Blizzardin data näyttää, että tällä hetkellä pelaajien aktiivisuus on suurinta aivan kauden alussa. Muutoksen avulla halutaankin siis mitä ilmeisimmin pitää pelaajien aktiivisuutta yllä koko kauden.

Myös competitive-pisteiden ansaitsemista säädetään kompensoimaan lyhyempää kautta. Kaplan kuitenkin painotti, että kyseessä on vasta testi, joten on mahdollista että peli palaa takaisin kolmen kuukauden mittaisiin kausiin.

 

Herkkuja pro-pelaajille

Blizzard tulee myös säätämään competitiven ylemmillä tasolla (Diamond tai yli) tapahtuvaa SR-pisteiden lahoamista. Kun aiemmin korkean tason pelaajien on rangaistuksen välttämiseksi tarvinnut pelata seitsemän ottelua viikossa, tulee heidän jatkossa pelata vain viisi. Myös rangaistuksen suuruutta pienennetään 50:stä SR-pisteestä 25:een.

Tämän lisäksi korkean tason pelaajat tulevat jatkossa joutumaan odottamaan hieman kauemmin otteluiden aloittamista, jotta järjestelmä kykenee löytämään näiden tasoa paremmin vastaavat pelaajat. Näin ollen korkean tason pelaajat pystyvät paremmin välttämään otteluita, joiden taso on merkittävästi heitä alempi ja joista he saavat vain vähän SR-pisteitä, ja matalamman tason pelaajat välttävät epäreiluja otteluita joissa taitavammat pelaajat jyräävät heidän ylitsensä.

 

Control muuttuu, sijoitus tarkentuu

Koko pelin kannalta merkittävin muutos on todennäköisesti competiviven Control-kenttien hienosäätö. Tulevaisuudessa Control-pelit pelataankin paras kolmesta -menetelmästä, eli joukkueen tulee kaapata vain kaksi Control Pontia nykyisen kolmen sijaan. Kaplanin mukaan tämän tarkoituksena on lyhentää otteluiden pituutta ja lieventää mahdollisen häviön aiheuttamaa kirpaisua.

Näiden lisäksi Kaplan mainitsi myös, että tulevan kauden alussa pelaajat tulevat saaman entistä tarkemman SR-sijoituksen. Aiempina kausina järjestelmä on asettanut pelaajat hieman näiden todellisen SR-sijoituksensa alle, jotta nämä voisivat kiivetä ylöspäin ja tuntea näin tyytyväisyyttä omasta kehityksestään. Kaplan kuitenkin sanoi, että käytäntö on aiheuttanut mielipahaa ja niinpä pelaajien sijoitus tulee olemaan tulevaisuudessa ”enemmän tai vähemmän tarkka”.

Overwatchin competitive playn kuudes kausi alkaa elokuun 31. päivä.

Lähde: Overwatch Kuvalähde: Overwatch