Vuosi sitten julkaistu Paladins näytti monen silmissä vain Overwatchin vanavedessä roikkuvalta kopiolta, joka jäisi nopeasti unholaan. Toisin kuitenkin kävi. Vuosi julkaisunsa jälkeen Paladins on yhä voimissaan, ja on jopa houkutellut mukaansa useita tunnettuja eurheiluorganisaatiota.

Tänään pelin kehittäjä High-Rez Studios julkisti uuden, konsoleille suunnatun ja 250 000 dollarin palkintopotilla varustetun liigan. Liiga koostu sekä Euroopan että Pohjois-Amerikan jaostosta, jonka lisäksi se on jaettu vielä konsoleiden mukaan (Xbox One ja Playstation 4).

Liigaan kuuluu 12 kuukausittaista turnausta, joiden parhaimmat joukkueet kutsutaan pelaamaan vuoden aikana järjestettäviin LAN-tapahtumiin, mukaan lukien Paladins World Championshipiin.

Kuukausittaisten turnauksien palkinnot jaetaan seuraavalla tavalla:

  1. Sija: $1500
  2. Sija: $1000
  3. Sija: $750
  4. Sija: $500
  5. Sija: $250 + 500 kristallia/pelaaja
  6. Sija: $250 + 500 kristallia/pelaaja
  7. Sija: $250 + 500 kristallia/pelaaja
  8. Sija: $250 + 500 ckristallia/pelaaja

Liigaa sponsoroi Microsoftin omistama striimausalusta Mixer, jolla on myös yksinoikeus otteluiden suoratoistoon.

Uuden konsoliliigan lisäksi Paladinsilla on myös harrastajatason Global League ja ammattilaisille tarkoitettu Premier League. Premier Leaguessa pelaa monia tunnettuja eurheiluorganisaatioita, kuten esimerkiksi FNATIC, Ninjas in Pyjamas, Team Envy ja Splyce. Vaikuttavaa on myös se, että vaikka Premier League julkistettiinkin vasta aivan elokuun lopulla, sen ensimmäiset ottelut pelattiin jo toissaviikonloppuna.

Paladinsin vikkelä ja matalan kynnyksen eurheilutoiminta toimiikin täytenä vastakohtana näiden näiden kilpailija Overwatchille. Overwatchin oma ammattilaisliiga Overwatch League tulee nimittäin alkamaan vasta noin vuoden sen julkistuksen jälkeen. Tämän lisäksi organisaatioiden on täytynyt maksaa useiden miljoonien dollareiden sisäänostohinta päästäkseen ottamaan osaa Overwatch Leagueen.

High-Rez Studios tuntuukin olevan varsin tyytyväinen liikkumaan Paladinsin kanssa omalla rauhallisella tahdillaan.

"Suoraan sanottuna uskon katsojamäärien olevan melko vaatimattomia. Mutta minulle on tärkeämpää missä Paladins tulee olemaan vuoden päästä, ei viikon päästä. Uskon että meillä on oikeat kumppanit jotta voimme kasvattaa Paladinsin valtavaksi ilmiöksi seuraavan vuoden aikana", High-Rez Studiosin toimitusjohtaja Todd Harris kommentoi ensimmäisen viikonlopun otteluja The Esports Observerille.

Lisätietoa liigaan liittymisestä löydät Paladinsin verkkosivuilta.

Lähteet: Paladinsworld, The Esports Observer Kuvalähde: Paladins