Overwatch-skenen keskitaso, T2, on ollut epävarmalla pohjalla jo pidemmän aikaa. Tällä hetkellä sitä pitää hengissä Blizzardin oma Overwatch Contenders -turnaussarja, johon mahtuu mukaan parhaimmillaan 12 joukkuetta per alue. Oikeaa suuntaa tilanteelle on kuitenkin yritetty hakea, ja tänä vuonna siihen tuovat puhtia Pacific Showdown, Atlantic Showdown ja The Gauntlet –suurturnaukset.

Viime yönä skenen tila sai kuitenkin kolauksen, kun kaksi Overwatch Leaguen akatemiajoukkuetta ilmoittivat vapauttavansa rosterinsa kokonaan. Kyseessä olivat Pohjois-Amerikassa pelaava Mayhem Academy ja Euroopassa pelaava Eternal Academy. Mayhem Academy eteni viime Contenders-kaudella semifinaaleihin asti, kun taas Eternal Academy pudotetttiin Contenders Trialsiin ja sieltä Open Divisioniin.

Kumpikaan joukkue ei antanut tarkempaa selitystä rostereistaan luopumiselle. Eternal ilmoitti tiedottavansa joukkueensa tulevaisuudesta myöhemmin, kun taas Mayhem lupasi palaavansa Contendersiin tavalla, joka toimisi yhteistyössä näiden pääjoukkueen kanssa. Joukkeiden päätökset eivät ole ainutlaatuisia, sillä aiemmin tässä kuussa myös San Francisco Shockin akatemiajoukkue NRG Esports ilmoitti lopettavansa Overwatch-joukkueensa.

Lähteet: Mayhem AcademyEternal Academy Kuvalähde: Blizzard