Overwatchin uutukainen DPS-hahmo Ashe julkaistiin suuren fanfaarin saattelemana tämän kuun Blizzconissa. Pelaajien kätösiin tämä saapui viime viikolla, mutta moni on jo huomannut, ettei uudella hahmolla leikkiminen ole ollut niin auvoisaa kuin olisi odottanut.

Korkeammilla virkistystaajuuksilla pelaavat pc-pelaajat ovat kertoneet Ashella tähtäämisen tuntuvan poikkeuksellisen hankalalta. Syitä tähän on spekuloitu runsaasti, ja monet epäilivät tähtäämisen kärsivän lagituksesta. Toinen suosittu päätelmä oli, että Ashen tähtäimeen kohdistuva animaatio (aim down sights) oli lukittu 60 ruutuun sekunnissa, mikä tuntui häiritsevältä jos peli pyöri normaalisti korkeammalla virkistystaajuudella.

Esimerkki Ashella tähtäämisestä löytyy täältä.

Overwatchin ohjaaja Jeff Kaplan joutui eilen itse ottamaan kantaa Reddit-kirjoitukseen, joka analysoi Ashen tähtäysongelmia. Kaplan vahvisti, ettei kyse ole lagista, vaan animaation ”pätkimisestä”.

”Tulevassa patchissa ADS (aim down sights) on sulavaa riippumatta siitä, kuinka korkea fps:säsi on, ja se pitäisi tuntua paljon paremmalta. Ikävä kyllä tilanteen korjaava patchi on 1.32 (1.31 on PTR:llä juuri nyt). Yritämme saada korjauksen julkistettua nopeammin, mutta se on epätodennäköistä. Siihen kuuluu paljon koodia joka vaatii reilusti testaamista, joten emme halua kiirehtiä sen kanssa ja mahdollisesti rikkoa jotain muuta”, Kaplan selitti ja pyysi vielä anteeksi tapahtunutta.

Lähde: Reddit Kuvalähde: Blizzard