Uusi Overwatch-päivitys julkaistiin eilen illalla noin kello 21:00 Suomen aikaa. Päivitys lisää peliin uuden Overwatch Uprising –pelimuodon, kohentaa hahmojen taustarinoita ja muuttaa merkittävästi Lúcion pelattavuutta.

Kurkistus menneeseen ja tasapelit veks

Overwatch Uprising on uusi co-op –pelimuoto, joka sijoittuu aikaan seitsemän vuotta ennen Overwatchin nykyisiä tapahtumia. Omnicit ovat nousseet kapinaan Lontoon King’s Row:lla ja apuun on lähetetty neljä Overwatch-agenttia, mukaan lukien tiimin keltanokka Tracer. Agenttien tehtävänä on pysäyttää koneiden kapina ennen kuin on liian myöhäistä. Pelimuoto on pelattavissa toukokuun ensimmäiseen päivään asti.

Peliin on myös lisätty yli 100 Loot Box –esinettä, kuten skinejä, highlight introja ja emootioita.

Merkittävä muutos Overwatchin kilpapelaamisen kannalta on Assault ja Assault/Escort kentissä tapahtuva muutos, jonka tarkoituksena on estää otteluiden päättyminen tasapeliin. Uusi systeemi mittaa kuinka suuren osan objectivesta kukin joukkue on kaapannut ja päättää voittajan tämän perusteella.

Voluumia alemmas, bassot kaakkoon

Overwatchin pomo Jeff Kaplan puhui jo aiemmin tässä kuussa siitä, millä tavalla hänen tiiminsä haluaa muuttaa Lúcion roolia pelissä.  Päivityksen myötä Lucion passiiviset kyvyt vaikuttavat pienemmällä alueella, mutta samalla niiden tehoa on lisätty ja Lúcion omaa liikkuvuutta ja tämän tekemää vahinkoa on paranneltu. Tarkoituksena mitä ilmeisimmin on, että Lúcion täytyy jatkossa liikkua aktiivisemmin kentällä pitääkseen joukkuetoverinsa elossa.

”Suuri osa Lúcion voimasta oli sidottu hänen suureen passiiviseen auraansa, jonka vuoksi hänen muita kykyjään heikennettiin ajan myötä paremman tasapainon löytämiseksi. Nyt kun hänen auransa ovat keskittyneempiä, ne voivat olla paljon voimakkaampia ja antavat Lúciolle mahdollisuuden olla paljon aktiivisempi”, selitettiin päivityksen kehittäjäkommentissa.

Muita päivitykseen kuuluvia muutoksia olivat muun muassa uuden reitin lisääminen Eichenwalde-kenttään, muutokset custom-peleihin ja bugien korjaukset. Päivityksen tiedot ovat kokonaisuudessaan luettavissa Blizzardin verkkosivuilta.