Tulevana viikonloppuna on tarjolla makeaa mahan täydeltä e-urheilun seuraajille monien isojen turnauksien muodossa. Viikonloppuna Krakovassa pelataan Apex Legends Preseason Invitational -turnaus, joka on yksi isoimmista Apex turnauksista tähän mennessä.

Turnaukseen osallistuu yhteensä 80 joukkuetta ja mukana kosolti suomalaispelureita. Suomalaisia turnauksessa nähdään yhteensä 11 ja itse asiassa ainoastaan yhdysvaltalaisia (60) ja ruotsalaisia pelaajia (22) on turnauksessa enemmän.

Turnauksessa käytetään kaksinkertaista karsiutumistapaa, eli joukkueen turnaus päättyy vasta toisella pudotuksella.

Kaikki joukkueet aloittavat urakkansa voittajien polun ensimmäiseltä kierrokselta. Voittajien vaiheen jokaisella kierroksella pelataan kolme karttaa ja 10 eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta jatkaa seuraavalle kierrokselle. Pisteitä turnauksessa kerätään tapoista (1 piste) ja kartan loppusijoituksen perusteella (12-0 pistettä). 10 vähiten pisteitä saalistanutta joukkuetta jatkaa urakkaansa häviäjien polulla.

Häviäjien polun kautta on myös mahdollista päästä koko turnauksen finaaliin, mutta tällä reitillä joukkueella on neljä kierrosta selvitettävänä. Jos joukkue häviää häviäjien polulla, loppuu sen matka turnauksessa.

Turnauksen finaalissa pelataan systeemillä, jossa joukkueen saavuttaessa minimi kierrospistemäärän, on se tämän jälkeen ”Match Point Eligible” eli tämän jälkeen ensimmäinen joukkue, joka voittaa kierroksen kruunataan turnauksen voittajaksi. Joukkueiden määrää, joilla on ”Match Point Eligible” ei ole rajoitettu. 2.-20- sijat määräytyvät siihen asti kerättyjen kokonaispisteiden mukaan.

Turnauksen voittaja koppaa huiman $105.000 palkintopotin. Hopeasta on tarjolla $75.000 ja pronssista $60.000.

Suomalaisille turnaus on jälleen hyvä tilaisuus näyttää taitojaan isoilla kentillä.

Lähde: EA Kuvalähde: ESPORTSPEDIA