Kevään Counter Strike jättiturnaus IEM Katowice käynnistyi eilen New Challengers vaiheen ensimmäisillä kierroksilla. Aloituspäivän kilpahumua himmensivät useat viivytykset, joiden takia faneilla oli vaikeuksia löytää lempijoukkueidensa ottelut. Tällä kertaa syy oli ei ollut turnausjärjestäjissä, vaan Valven palvelimissa, jotka hidastivat turnauksen alkua noin puolellatoista tunnilla. Aikataulusta ei saatu missään vaiheessa kiinni, vaan päinvastoin illan viimeinen ottelu alkoi lopulta yli kolme tuntia aikataulusta myöhässä.

ENCEn kohdalla ensimmäinen kilpailupäivä oli lähes tyylipuhdasta suomalaisjuhlaa. Ensimmäisellä kierroksella he saivat vastaansa venäläisjoukkue Team Spiritin. Karttavalinta päätyi lopulta Nukeen, mikä on suomalaisjoukkueen vähiten pelattu kartta. ENCE osoitti kuitenkin voimansa vieraallakin kartalla, voittaen ensin vaikeampana pidetyn terroristipuoliskon luvuin 9-6 ja lopulta kartan kierroksin 16-11. Toisella kierrokselle ENCE sai vastaansa pitkän linjan ranskalaisjoukkue G2:n. Marraskuun pelaajavaihtojen myötä G2:n kokoonpano on melko nuori, mikä näkyi ensimmäisellä kierroksella syttynyttä ENCEä vastaan. Kartaksi valikoitunut Overpass alkoi ENCEn näyttävällä 13-2 CT-puoliskolla ja päättyi luvuin 16-6 suomalaisten voittoon.

Päivän suurimmat yllättäjät olivat varmasti kiinalaisjoukkueet TyLoo ja ViCi Gaming, sekä pitkän linjan australialaisjyrä Renegades. Kiinan kohdalla Counter Strike on yhä kehittyvä kilpapeli, minkä vuoksi kiinalaisjoukkueilta ei usein odoteta suurta menestystä länsimaitten turnauksissa. Kukaan tuskin odotti, että ViCi nappaisi voittoa Fnaticista, tai että TyLoo aloittaisi turnauksen tuloksella 2-0.

Renegades oli kuitenkin päivän kovin yllättäjä. Australialaiset ovat napanneet Aasian minoreista paikan pääturnaukseen helposti kahdessa viime Majorissa, mutta ovat tähän mennessä tippuneet aina ensimmäisessä vaiheessa. Tämän päivän peleissä joukkue nappasi kuitenkin 16-8 voiton kazakstanilaisesta Avangarista ja 16-13 voiton ennakkosuosikki NiPistä. Menestyksen taustalla on varmasti Sean ”Gratisfaction”’ Kaiwain ja Jay ”Liazz” Tregillgasin lisääminen joukkueeseen syyskuussa.

Renegadesin pelikunto on suomalaisittain erittäin tärkeää, nimittäin joukkue kohtaa tänään ENCEn kolmannen kierroksen ottelussa. Kello 16:20 Suomen aikaa pelattavan paras-kolmesta ottelun voittaja varmistaa paikkansa turnauksen seuraavaan vaiheeseen ja saa samalla ylimääräisen vapaapäivän, mikä auttaa varmasti seuraaviin peleihin valmistautumiseen. Otteluita voi seurata englanniksi selostettuna ESL:n pää- ja sivulähetyksistä, tai suomeksi selostettuna Yle Areenasta.

Päivän suurin pettymys oli ehdottomasti ruotsalainen Fnatic, josta povattiin ensimmäisen vaiheen varmaa jatkajaa. Paperilla päivä näytti helpolta, sillä ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui selkeästi heikommaksi povattu ViCi Gaming. Fnatic ei kuitenkaan saanut peliään kulkemaan ja ViCi nappasi kartan itselleen luvuin 16-9. Toisella kierroksella peli ei näyttänyt yhtään paremmalta, kun turnauksen yksi heikoimmista joukkueista, Winstrike, nappasi karttavoiton lukemin 16-11. Parhaiten ruotsalaisten ensimmäisen päivän summaa Freddy ”KRIMZ” Johanssonin tweetti illan lopuksi: ”En ole koskaan ennen ollut näin pettynyt. V*tut tästä, huomenna on aika pelata perkeleen Counter Strikeä”

Ensimmäisen päivän tulokset:

Kierros 1:

Kierros 2:

Toisen päivän aikataulu:

  • 14:00   G2 Esports vs.   Avangar
  • 14:00  Vitality vs.   Vega Squadron
  • 15:10  Cloud9 vs.  ViCi
  • 15:10   NiP vs.  Winstrike
  • 16:20  ENCE vs.  Renegades (bo3)
  • 16:20  fnatic vs.  Greyhound (bo3)
  • 19:50   NRG vs.  TyLoo (bo3)
  • 19:50  Team Spirit vs.  FURIA (bo3)

Lähde: HLTV, Liquidpedia

Kuvakaappaukset: Liquidpedia

Artikkelikuva: Helena Kristiansson / ESL