Yksi League of Legendsin kevään puhutuimpia aiheita on ollut espanjalaislähtöisen Origenin virittelemä paluu takaisin pelin pariin. Origen osallistuu tänä viikonloppuna alkavaan European Mastersiin, joka on uusi, LCS:n vanhan haastajasarjan (Challenger Series) korvaava turnaus. Turnaukseen osallistuu joukkueita eri puolilta Eurooppaa.

Origenin kohdalla suurin ihmetyksen aihe on ollut joukkueen turnausta varten haalima kokoonpano. Sitä tähdittävät tanskalainen mid laner Henrik ”Froggen” Hansen ja kreikkalainen ADC Konstantinos-Napoleon ”FORG1VEN” Tzortziou. Froggen ja FORG1Ven kuuluvat pelin historian taitavimpiin eurooppalaisiin pelaajiin, mutta kummallakin on takana mittava tauko tosipeleistä.

Joukkueen support-pelipaikkaa pelaa Fnaticista lainalla oleva Jesse ”Jesiz” Le. Lisäksi Origen hankki korealaiset Ki ”Expect” Dae-hanin ja Choi ”inSec” In-seokin. Expect tunnetaan viime vuosilta G2 Esportsin top lanerina, kun taas jungle-pelipaikkaa pelaavan inSecin suurimmat saavutukset ovat jo vuosien takaa Korean KT Rolsterista ja Kiinan Star Horn Royal Clubista.

Origen on espanjalaispelaaja Enrique ”xPeke” Cedeño Martínezin perustama organisaatio. Pitkään Fnaticissa pelannut xPeke päätti perustaa vuoden 2014 lopulla kilpailevan organisaation. Joukkue saavutti kaksi EU LCS:n kakkossijaa ja MM-kilpailujen semifinaalipaikan kevääseen 2016 mennessä, mutta ajautui sen jälkeen todelliseen alamäkeen. Origen ei ole pelannut viime vuoden kesäkauden jälkeen, jolloin se osallistui Euroopan haastajasarjaan.

 

Ex-Real Madrid -tähti antoi organisaatiolle tukensa – Cyanide keskittymässä opiskeluun

Origenin ympärillä lisää pöhinää on lisännyt entisen Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen jalkapalloilijan Álvaro Arbeloan mukaantulo organisaation taustalle. Arbeloa ja Origen eivät ole julkistaneet sopimuksesta lisää tietoja.

Origen on kuitenkin todennäköisesti hakemassa ensi vuoden Euroopan LCS:ään, johon organisaatioiden on täytettävä erillinen hakemus. Liigapaikan arvo on tietojen mukaan yli 10 miljoonaa euroa.

Origenin tarinassa on ollut myös suomalaisväriä. Viimeisimpänä Origenin joukkueessa pelasi Aleksi ”Hiiva” Kaikkonen. Joukkueen esitys viime vuoden EU LCS:ssä oli kuitenkin katastrofaalinen, ja Kaikkonen siirtyi menestyksekkäämpiin valmennustöihin Misfitsiin.

LoL:n suomalaislegenda Lauri ”Cyanide” Happonen edusti Origenia kaksi vuotta vaihtopelaajan roolissa. Edelleen Origenin joukkuelyhennettä Twitter-nimimerkissään pitävä Happonen ei kuitenkaan ole todennäköisesti mukana organisaation tulevaisuuden suunnitelmissa. Happonen on ilmoittanut Twitter-tilillään aloittavansa luultavasti kauppatieteiden opiskelun ensi syksynä. Peliuraltaan hänet muistetaan Fnaticin huippujoukkueesta vuosilta 2011-2014.

Origen aloittaa viikonloppuna 15 muun joukkueen ohella European Mastersin, jonka palkintopotti on 150 000 euroa. Turnaus kestää huhtikuun loppuun asti. Turnauksen lohkovaiheeseen ei edennyt suomalaispelaajia. Lisätietoja turnauksesta näkee turnauksen nettisivulta.

 

Lähde: Gamepedia Kuvalähde: LoL Esports