Kuluttajat käyttivät eri alustoilla videopeleihin yhteensä 8,47 miljardia dollaria elokuussa 2018, kertoo SuperData Researchin tutkimus. Tämä on 7 prosentin lisäys viime vuodesta. Kasvua tapahtui etenkin Pay-to-Play-tyyppisissä PC-peleissä ja Free-to-Play-tyyppisissä konsolipeleissä uuden World of Warcraft -lisäosan ja Fortniten vauhdittamina. Free-to-Play-luokan PC-pelien tulos puolestaan laski.

Blizzardin World of Warcraftin uusi lisäosa Battle for Azeroth oli myyntinsä puolesta menestys. Se tuotti elokuussa 161 miljoonaa dollaria. Lukuun ei ole laskettu mukaan ennakkomyynnistä tulleita tuloja. Läntisen maailman WoW:lla oli elokuussa eniten tilaajia sitten vuoden 2014. WoW oli parhaiten myyvien PC-pelien listalla sijalla 2. Listan kärjessä oli Dungeon Fighter Online.

League of Legendsilla ei mennyt yhtä hyvin – se on matkalla kohti heikointa vuottaan sitten vuoden 2014. LoL tuotti viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna 21 % vähemmän voittoa. Peli onnistui kuitenkin saavuttamaan kolmannen sijan parhaiten myyvien PC-pelien listalla elokuussa 2018.

Madden NFL 19 -urheilupeli teki viime kuussa parhaan avauskuukauden tuloksensa. Pelin arvioidaan myyneen 664 000 kopiota konsolille. Fortnite oli elokuussa parhaiten myyvä konsolipeli. Sitä seurasivat FIFA 18 ja Grand Theft Auto V. Mobiilipelipuolella ykköspaikkaa piti Honour of Kings.

Lähde: SuperData Research Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen