Koronavirus on ollut eri medioiden kuumin puheenaihe muutamien viikkojen ajan. Viruksen leviämisen myötä on suljettu kouluja, peruttu tapahtumia sekä kehotettu kansalaisia välttämään julkisilla paikoilla liikkumista. Myös e-urheiluyhteisö on kärsinyt koronaviruksesta, sillä esimerkiksi monia turnauksia on jouduttu muuttamaan online-turnauksiksi tai pelattaviksi ilman liveyleisöä. Nyt pelaajayhteisö on lähtenyt yhdessä taistelemaan koronavirusta vastaan.
Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä levinnyt julkaisuja hashtagilla #GamersvsCOVID-19. Hashtagin takana on joukko samanmielisiä e-urheilualalla työskenteleviä ammattilaisia. Perustajat olivat pahoillaan, kun huomasivat pelaajien jakavan väärää ja väärinymmärrettyä tietoa koronaviruksesta, ja halusivat auttaa pelaajia tekemään fiksuja päätöksiä antamalla heille helpon pääsyn oikeanlaiseen tietoon.

 ”In order to make sure this movement stays about the people and their sacrifices, none of us are taking credit.” – Yksi liikkeen perustajista.

Ihmisiä suositellaan välttämään matkustamista sekä fyysisiä kontakteja. Gamers vs COVID-19 -liikkeen perustajat tajusivat, että tässä asiassa pelaajat voivat näyttää esimerkkiä: Kotona pysyminen ja fyysisen etäisyyden pitäminen ei kuitenkaan tarkoita eristäytymistä maailmasta.

”We knew gamers were the exact people to best show the world how social distancing doesn’t mean isolation.” 

Perustajat uskovat, että pelaajat voivat olla tässä tilanteessa sosiaalisia johtajia, jotka eivät näytä esimerkillään vain kuinka tärkeää tartuntakäyrän tasoittaminen on vaan kuinka se tehdään positiivisessa ilmapiirissä. Monet alan organisaatiot ovat lähteneet tähän mukaan, kuten esimerkiksi Ninjas in Pyjamas.

”Every gamer around the world can do their part to defeat COVID-19 in their communities! It’s been momentously uplifting to see the positive reaction, and we thank each and every person who is participating and sharing this message.”

Yhteisön sivulla jokainen voi käydä allekirjoittamassa lupauksensa siitä, että taistelee koronavirusta vastaan. Lupaus sisältää tavallisten käsienpesun ja oikean yskimistavan noudattamisen lisäksi lupauksen peliyhteisöä kohtaan: Jokainen lupaa tehdä vähintään yhden ystävällisen teon ja tuoda positiivista ilmapiiriä peliyhteisöön. Myös yritykset voivat käydä tekemässä omat lupauksensa. Käy liittymässä joukkoon täällä.

Lähteet: Gamers vs COVID-19. Kuvalähde: Gamers vs COVID-19.