Pelaajavaihdokset ovat olennainen osa e-urheilua, ja mikäli tuloksia ei tule, on ymmärrettävää, että muutoksia tapahtuu. Näistä muutoksista kuitenkaan harvemmin ilmoitetaan etukäteen, vaan yleensä fanit ja seuraajat saavat tiedon vasta sen jälkeen, kun päätöksiä on tehty ja asiat on sovittu pelaajien kanssa.

Nyt kuitenkin yhdysvaltalaisorganisaatio CLG teki asiat toisin, haluten antaa faneilleen kuvan siitä, millaista organisaation League of Legends -joukkueella on ollut tällä League Championship Series -kaudella. Video oli osa CLG:n Bud Light Gaming Cooldown -sarjaa, ja siinä joukkueen manageri Daniel ”Tafokints” Lee kertoo pelaajille, että kyseessä voi olla viimeinen kerta, kun tämä viisikko pelaa.

– Aion puhua suoraan: Olen miettinyt rosterimuutoksia. On kulunut kaksi kuukautta, emme ole edistyneet, joten on todennäköistä, että tällä viikolla tapahtuu muutoksia. Käyn läpi vaihtoehtoja, joten tämä voi olla viimeinen kerta, kun tämä viisikko pelaa, Lee toteaa pelaajille.

CLG on tällä hetkellä viimeisellä sijalla League Championship Series -sarjataulukossa, joten on ymmärrettävää, ettei organisaatio ole tyytyväinen, mutta julkaistu video aiheutti kohua, ja organisaatiota kritisoitiin sen julkaisemisesta. Video poistettiin muutamia tunteja myöhemmin. Video on myöhemmin ladattu uudestaan YouTubeen, ja voit katsoa sen alta.

– En voi edes tehdä tästä pilaa. Tämän näyttäminen on vain väärin, totesi G2-joukkueen päävalmentaja Fabian ”GrabbZ” Lohmann Twitterissä.

CLG:n pelaajilla olisi vielä mahdollisuus parantaa suorituksiaan, mutta voi olla, että tämänkaltainen, puolittainen uhkaus siitä, että pian ei ole joukkuetta jossa pelata, voi laskea innostusta pelaamiseen.

Somekohun ja videon poistamisen jälkeen organisaatio pahoitteli videota Twitterissä.

– Tänä aamuna julkaisimme lyhyen videon pelin jälkeen antaaksemme teille näkymän kulissien taakse. Tavoitteenamme oli jakaa autenttinen hetki faniemme kanssa, ja olla niin läpinäkyviä kuin mahdollista sen kanssa, että rosterimuutoksia voi tapahtua tällä viikolla. Me ymmärrämme, että tämä näyttää pelaajiamme negatiivisessa valossa, ja pahoittelemme sitä ja olemme poistaneet videon.

Anteeksipyyntö ei kuitenkaan saanut sekään positiivista vastaanottoa, vaan organisaatiota kehotettiin ennemmin pyytämään videota anteeksi pelaajilta, ja heitä kehotettiin myös kuvaamaan ja julkaisemaan se.

Lähde: Kotaku