State of Game Industry -kyselyn mukaan suurin osa pelialan ammattilaisista on yksimielisiä siitä, että Steam ottaa itselleen liian suuren osuuden pelimyynneistä. Kyselyyn vastasi yli 3000 pelialan ammattilaista, joista vain 3 prosenttia oli sitä mieltä, että Steamin ottama 30 prosentin osuus on oikeudenmukainen. Mikäli peli tuottaa yli 10 miljoonaa dollaria, Valven saama osuus on 25 %, ja pelin tuottaessa yli 50 miljoonaa dollaria, on Valven osuus 20 %.

Steam on ylivoimaisesti hallitseva PC-pelien jakelija, ja sen ottama osuus on tällä hetkellä suurin verrattuna muihin vastaaviin. Esimerkiksi Epic Game Stores ottaa itselleen 12 % osuuden, ja myös Microsoft on ilmoittanut laskevansa osuuttaan 12 prosenttiin.

Nyt Overgrowth ja Receiver -pelit kehittänyt peliyhtiö Wolfire Games on nostanut kanteen Valvea vastaan. Kanteessa väitetään, että Valve käyttää määräävää asemaansa PC-pelimarkkinoilla kilpailun tukahduttamiseksi samalla kun poimii itselleen poikkeuksellisen suuren siivun lähes jokaisesta Steamin kautta myydystä pelistä. Valve myös pakottaa pelinkehittäjät suostumaan hinnoittelurajoituksiin, joilla varmistetaan, etteivät muut pysty kilpailemaan hinnalla. Pelinkehittäjät eivät myöskään voi myydä esimerkiksi Steam-avaimia halvemmalla muiden jakelijoiden kautta.

Lähde: PC Gamer