Tripwire Interactiven johtaja John Gibson ilmaisi viikonloppuna Twitterissä tukensa laille, joka niukentaa naisten aborttioikeutta Teksasissa. Tripwire Interactive on julkaissut muun muassa Killing Floor- ja Rising Storm -sarjojen pelejä.

Gibson kirjoitti Twitterissä olevansa ylpeä korkeimman oikeuden päätöksestä kieltää abortit, jos lapsella on sydämenlyöntejä.

”Viihdealalla työskentelevänä en ota yleensä kantaa politiikkaan. Monet pelintekijät ovat kuitenkin ottaneet kantaa tapaukseen, joten haluan julkisesti sanoa olevani aborttikiellon kannalla.”, Gibson kirjoitti.

Syyskuun alussa voimaan tullut laki kieltää abortin tekemisen, jos sikiön sydämensykkeen voi havaita. Sykkeen voi havaita ultraäänellä noin kuuden raskausviikon jälkeen. Kuuden viikon kohdalla moni ei välttämättä edes tiedä olevansa raskaana. Lain mukaan aborttia ei sallita siinäkään tilanteessa, että raskaus olisi alkanut insestin tai raiskauksen seurauksena. Vain vaara tulevan äidin terveydelle on poikkeusperuste. Sama laki pitää sisällään järjestelmän, jossa laittomia abortteja tekevien ilmiantamisesta on luvassa rahapalkkio.

Gibsonin twiitistä nousi kohu, ja esimerkiksi Tripwiren kautta pelejä julkaissut Shipwright Studios irtisanoutui välittömästi irti Gibsonin kommenteista ja katkaisi suhteensa julkaisijaan.

Kohun myötä Gibson sai hyvästellä paikkansa Tripwaren johtajana välittömästi. Tripwaren antaman lausunnon mukaan Gibsonin aborttikommentit sotivat täysin yrityksen arvoja vastaan, ja edustavat vain Gibsonin omaa mielipidettä. Gibsonin paikalle astuu vuodesta 2005 yrityksessä työskennellyt Alan Wilson.