Blast Spring Seriesin ensimmäisen päivän suomalaisittain mielenkiintoisin ottelu pelattiin perjantai-iltana kun Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG kohtasi maailmanlistan viitosjoukkueen Evil Geniousesin. Panoksena ottelussa oli paikka voittajien-otteluun ranskalaista G2:sta vastaan.

Esimmäisenä karttana pelattiin OG:n valinta, Inferno. OG aloitti teropuolella vahvasti ja menikin nopeasti 5-1 johtoon. Evil Geniouses tuli peliin mukaan ja kuroi eroa hieman umpeen. Puolten vaihto tehtiin numeroissa 9-6.

EG tuli teropuolellaan väkisin tasoihin ja ohi. Näyttikin että pohjois-amerikkalaisten rutiini olisi liikaa OG:lle. Näin kävikin ja OG:n hyvästä taistelusta huolimatta Evil Geniuses kairasi 16-14 karttavoiton.

Toiseksi kartaksi Evil Geniuses valitsi Nuken. CT-puolella aloittanut OG otti nopeasti kolme ensimmäistä kierrosta. EG ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt ja jenkkinippu otti ohjat ottaen 7-4 etulyöntiaseman. OG ei kuitenkaan lannistunut ja tuli tasoihin 7-7.

OG:n Terroristi-puoli lähti vakuuttavasti liikkeelle ja eurooppalaiset ottivat puolten vaihdon jälkeen neljä ensimmäistä kierrosvoittoa ja lukemat näyttivät 11-8 karttajohtoa Aleksib:n johtamalle OG:lle.

OG:n teropuoli jatkui jopa yllättävänkin vahvana ja eurooppalaiset johtivat parhaimmillaan jo 15-10, mutta EG pääsi vielä hengittämään niskaan ja 15-14 tilanteessa näytti, että jatkoaika ei olisi mikään mahdottomuus. OG:lla kuitenkin pääkoppa kesti ja he pystyivät puristamaan Nukesta tiukan 16-14 voiton.

Ottelua lähdettii ratkaisemaan Dust 2:ssa. Kuten kahdessa edellisessäkin kartassa kumpikaan ei onnistunut repimään kovinkaan isoa eroa ja puolia vaihdettiin Nuken tavoin EG:n tiukassa 8-7 johdossa. EG meni jo 14-8 johtoon, mutta OG onnistui kuromaan eron kiinni ja vietyä trillerimäisen ottelun aina jatkoajalle asti.

Jatkoajalla OG jatkoi siitä mihin ennen sitä oli jäänyt. Kolmas ja ratkaiseva kartta päättyi lopulta 19-17 OG:n voittoon. Dust 2:sen tehokkaimmat pelaajat olivat OG:n Issa ”ISSAA” Murad 31 tapolla ja EG:n Vincent ”Brehze” Cayonte 33 tapolla.

Näin ollen OG:n pelit jatkuvat lauantaina klo 21.30 ottelulla G2:sta vastaan.

Kuvalähde:og