Kun Apex Legendsin 11. kausi pyörähti käyntiin marraskuun alkupuolella, pelin kilpailullisen tilan pistejärjestelmä kävi läpi muutoksen. Aikaisemmin pelistä ansaittavat pisteet sai maksimoitua ensimmäisellä sijoituksella ja kuudella KP:lla eli tappopisteellä, joka koostui pelin aikana saaduista tapoista ja avustuksista. Kuuden KP:n ansaitsemisen jälkeen pelaajan pistemäärä saattoi nousta ainoastaan sijoittumalla paremmin.

Muutoksen myötä tämä kuuden pisteen katto poistettiin. Täyden pistesumman pystyi siis saavuttaa ilman kärkisijaa, jos pelaajalla vain oli tarpeeksi KP:ta. Tämä mahdollisti taktiikan, jossa kaksi joukkuetta tapasivat ennalta sovitusti  hiljaisessa osassa karttaa vaihtaen tappoja kunnes kaikilla oli niitä tarvittava määrä, netoten näin pelistä täydet pisteet käymättä ainuttakaan oikeaa taistelua.

Nyt iso joukko huijareita on saanut osakseen erimittaiset bannit sen mukaan, kuinka pahasti hyödynsivät taktiikkaa. Apexin turvallisuusvastaavan Conor ”Hideouts” Fordin mukaan yhteensä 2051 pelaajaa on saanut rangaistuksen; 607 PC-pelaajaa, 859 PS4-pelaajaa, 562 Xbox-pelaajaa sekä 22 Switch-pelaajaa. Bannien kesto vaihtelee viikosta 60 päivään. Fordin mukaan iso osa huijareista onnistui huijaamaan tiensä Apex Predatoriksi, eli pelin korkeimpaan rankkiin, mutta väärin keinoin saavutetut sijoitukset on nyt mitätöity.