IEM Oakland turnauksesta saatiin uusia tietoja, kun Playerunknowns Battleground's ilmoitettiin olevan yksi turnauksen kilpalajeista. PUBG kiinnitettiin osaksi ESL:n järjestämää IEM Oakland -turnausta, ja luvassa on myös uudenlaisen formaatin testaamista. Kutsutuista ja avoimista karsinnoista läpi päässeistä joukkueista koostuva kavalkadi tulee pelaamaan yhteensä 200 000 dollarin voittopotista.

 

Vaikeuksien kautta voittoon?

IEM Oakland on toinen virallinen Blueholen tukema turnaus. Turnauksen formaattina tulee toimimaan Squad FPP, jossa pelataan neljän hengen joukkueissa, jonka lisäksi peli pelataan ensimmäisestä persoonasta katsottuna. Sekä pelaajat että fanit ovat toivoneet FPP-formaatin valintaa, sillä epäreilut näkökulmat ja "kulmien taakse näkeminen" ovat kiihottaneet tunteita jo jonkin aikaa.

Blueholen mukana olo tulee toivottavasti muutenkin parantamaan katsojien eurheilukokemusta, sillä ensimmäisistä turnauksista on jäänyt hapan maku monille katsojille. PUBG Corporationin (Blueholen Playeruknowns Batteground's -yksikkö) toimitusjohtaja Changhan Kim on luvannut, että edeltävistä turnauksista otetaan opiksi ja kokemusta parannetaan kaikille osapuolille. Pelin seuraamisen vaikeus ja epäselvät pisteytykset ovatkin niitä osa-alueita, jotka on jo nostettu esille.

Tarkemmat turnaussäännöt tullaan ESL:n ja Blueholen mukaan julkaisemaan lähempänä tapahtumaa. Odotettavissa on ainakin tarkennuksia bugeihin ja huijaamiseen liittyen, ja jopa anti-dopingista on ollut puhetta.

 

Kutsujoukkueet ja avoimet ovet

Turnaukseen otetaan mukaan 20 joukkuetta, joista kymmenen ovat kutsujoukkueita ja loput karsinnoista läpi päässeitä. Tähän mennessä julkistettuja joukkueita ovat TSM, Team Liquid, Noble, Luminosity ja Alliance. Loput kutsujoukkueet tullaan julkistamaan myöhemmin.

Avoimista karsinnoista turnaukseen etenee viisi eurooppalaista ja viisi pohjoisamerikkalaista joukkuetta. Karsintojen ensimmäiselle kierrokselle otetaan yhteensä 640 joukkuetta, joista osa karsiutuu suoraan MMR:n (Matchmaking Ratingin) perusteella.

Lähteet: Intel Extereme Master, Reddit