Eiköhän sitä odotettukin jo. PUBG Corporation aikoo lähteä haastamaan Epic Gamesin Etelä-Koreassa oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista. Oikeudenkäynnissä selvitetään se, että oliko Fortniten Battle Royale kopioitu PUBG:ista?

Fortnite tuotiin markkinoille alun perin ilman Battle Royale -moodia, ja monet ovatkin väittäneet, että Playerunknown’s Battlegroundsin saama suosio vähintäänkin motivoi Epic Gamesia lisäämään kyseisen moodin myös Fortniteen. Käyttöliittymässä ja pelin ydinajatuksessa on kieltämättä todella samankaltaisia piirteitä, ja monen mielestä Epic Gamesin toiminta on ollut selvää plagiarisointia.

Myös toinen suuri syy kanteen nostamiselle voi olla Fortniten tuleva rantautuminen Korean markkinoille. Epic Games ja Neowiz Games allekirjoittivat yhteistyösopimuksen pelin levittämisestä alkuvuodesta. PUBG Corporation on syystäkin huolistaan, sillä Fortniten suosio on ollut viime aikoina valtaisaa ja peliä aiotaan nyt myös tuoda e-urheilupiireihin isolla rahalla.

PUBG Corporationia, ja sen emoyhtiötä Blueholea on myös kritisoitu tekopyhyydestä. Playerunknown’s Battlegrounds ei nimittäin missään nimessä ole ollut ensimmäinen osa populaarikulttuuria, missä leikitään ajatuksella Battle Royalesta. Koko genren voidaan pitää syntyneen Battle Royale- elokuvasta, missä joukko nuoria tuodaan saarelle taistelemaan viimeiseen hengenvetoon asti. Kyseiseen elokuvaan on jopa viitattu PUBG:issa monesti, mm. vaatetuksen muodossa. Ovatko Bluehole ja pelin luoja Brendan ”Playerunknown” Greene siis itse varastaneet ideansa peliin?