Playerunknown’s Battlegroundsin kilpapeliscene muuttaa muotoaan radikaalisti 2020, kun tänä vuonna lanseeratut liigat lakkautetaan, ja tilalle tuodaan neljä suurta turnausta sekä niihin johtavat avoimet karsinnat.

“Majorit” ja MM-kisat – PUBG Global Series 

Kilpapelikenttä on tulevaisuudessa siis lohkottu neljään isompaan ja “viralliseen” tapahtumaan. Jokainen turnaus saa virallisen leiman PUBG Corporationilta, ja niihin jokaiseen integroidaan mukaan turnauskohtaisia tavaroita. Näitä kosmeettisia härpäkkeitä ostamalla pelaajat voivat ottaa osaa turnauspotteihin.  

Yhteisörahoitusmalli on osoittautunut varsin tehokkaaksi tavaksi kerätä korkeita palkintosummia muissa peleissä, joten se saattaa olla syy miksi kyseinen tapa tuodaan nyt myös vahvasti osaksi PUBG-turnauksia. Metodia kokeiltiin jo aikaisemmin tämän vuoden PUBGin MM-kisoissa. 

PUBG 2020 turnaukset päivämäärät

Kilpapelivuosi alkaa huhtikuussa Berliinissä pelattavilla PUBG Majoreilla. PGS: Berlin -niminen sirkus on ensimmäinen virallinen Global Series -tapahtuma, ja se asettaa riman myös tuleville turnauksille. Eurheilu.com tulee seuraamaan mielenkiinnolla millaiseen suuntaan PUBG-turnaukset liikkuvat. 

Pienemmälle huomiolle jäänyt, mutta varsin oleellinen, uudistus on partneritapahtumaekosysteemin avaaminen. Sanahirviönä asia voi kuulostaa hirveältä, mutta todellisuudessa asia on todella miellyttävä yllätys pelin julkaisijoilta. Terveen kilpapeliekosysteemin ylläpitäminen pelkästään virallisten liigojen varassa usein näivettää alemmat sarjat ja muut tapahtumat kokonaan. Overwatch on malliesimerkki tästä.  

Tulevaisuudessa on siis myös odotettavissa enemmän mm. Global Loot League, Starladderin, ja ehkä jopa Intelin sekä ESL:n järjestämiä turnauksia.  

Lähde: pubg.com Kansikuva: pubg.com