Amerikan Yhdysvalloissa taistellaan lähiviikkojen ajan erittäin kovatasoista PUBGia, kun PGC 2019 (Playerunknown’s Battlegrounds Global Championship) polkaistaan käyntiin. Nämä MM-kisat ovat keränneet joukkueita ympäri maailmaa, ja pitkistä karsintaliigoista on päässyt mukaan vain kourallinen. Mukana on pelaajia kaikilta alueilta, ja mukaan on mahtunut huikea määrä suomalaisia PUBG-ammattilaisia!

Palkintopotissa $2 000 000 ja mukana kourallinen suomalaisia

Perjantaina käynnistyvä turnaus tarjoaa voittajalleen maukkaan miljoonan dollarin pääpalkinnon, ja toinen mokoma jaetaan loppujoukkueiden kesken. Summa on sen verran merkittävä, että listaus eniten PUBGissa tienanneista pelaajista menee varmasti uusiksi turnauksen päätyttyä. Mikäli onni suosii härmäläisiä, nähdään kyseisen listan kärjessä suomalainen pelaaja myös vastaisuudessa.

Joukkueet on jaettu kahteen ryhmään alkuturnauksessa. Joukkueet kokonaisuudessaan alla olevassa twiitissä:

Turnaukseen lähtee yhteensä kahdeksan suomalaista.

Ennakkosuosikin viitan turnauksessa päällensä vetää FaZe Clan, jossa pelaa suomalainen huippupelaaja Anssi “mxey” Pekkonen. Joukkue voitti PUBG Europe Leaguen, ja on tällä hetkellä Euroopan kovin nelikko pelissä, ainakin yleisen konsensuksen mukaan.

Heti FaZen jalanjäljillä kisoihin itsensä kampesi Team Liquid, jossa häärää kaksi todella kovatasoista suomipelaajaa. Veljekset Jere “Jembty” ja Samu “Sambty” Kauppinen ovat olleet PUBGin huipulla jo jonkin aikaa, ja heiltä voi odottaa kovaa suoritusta tulevilta viikoilta. Liquid sijoittui PUBG Europe Leaguen kolmannella kaudella pronssisijalle.

MM-kisojen täysin ainoa täysin suomalainen joukkue on CrowCrowd. Teemu ”Teme” Kokko, Joona ”Nookie” Närvänen, Miska “Mise”  Malkanmäki ja Olli ”Tiikzu” Saarikoski kuittasivat paikkansa MM-kisoista viimeisenä Euroopasta, mutta joukkueelta voidaan odottaa vielä kovaa nousua sijoituksissa. Joukkueen mahdollisuuksia edetä loppusarjaan asti kyseenalaistettiin monesti PEL-kausien aikana, mutta nelikko pääsi yllättämään epäilijät monesti. Tätä poppoota siis kannattaa seurata tarkasti kisojen aikana.

Kisojen viimeinen suomalainen ei itse asiassa tule Eurooppaliigasta, sillä The Rumblersin Lari-Pekka “LosDH” kuittasi joukkueineen paikan kun Sky Gaming Daklak Vietnamista ei päässyt valitettavasti Amerikkaan kisapaikoille viisumiongelmien takia. Harmi Vietnamin nelikolle, mutta onni LosHD:lle kavereineen!

Eurooppalaiset joukkueet ovat rankattu monessa listauksessa varsin korkealle, kun ennakoidaan turnauksen voittajia. PUBG Analytics -nimellä kulkeva twitter-käyttäjä teki omiin analyyseihinsä perustuvan listan, jonka voit nähdä alla olevasta twiitistä. Lista on suuntaa antava, ja allekirjoittanut ei vielä kuuluttaisi sen mukaan voittajia kirkossa, mutta siitä saa hyvän kuvan joukkueiden voimasuhteista.

Miltei kolmen viikon savotta

MM-kisoissa pelaa yhteensä 32 joukkuetta, ja vielä puolet niistä karsitaan pois ennen kuin viimeinen pelisarja voidaan aloittaa. Aluksi joukkueet jaetaan kahteen osaan, joista molemmista ryhmistä kahdeksan parasta etenevät semifinaaleihin, ja kahdeksan pohjimmaista eliminaatiosarjaan. Eliminaatiosarjasta kahdeksan joukkuetta saavat vielä mahdollisuuden edetä semifinaaleihin.

Semifinaaleissa joukkueet jaetaan kolmeen osaan (24 joukkuetta jäljellä), ja kuusitoista kovinta selvittävät tiensä el grande finaaleen. Pubgesports.comin julkaisema infograafi asiasta selittää asian varsin hyvin. Voittaja tästä finaalisarjasta ratkotaan sunnuntaina 23. marraskuuta.

Lähde: https://pubgesports.eu/en/news/pgc-tournament-infographic-from-groups-to-finals

Eurheilu.com raportoi läpi kisojen suomalaisten pelaajien selviytymisestä, ja siitä ketkä tullaan loppujen lopuksi kruunaamaan Playerunknown’s Battlegroundsin kuninkaiksi.

Turnausta voi seurata PUBG Esportsin viralliselta sivulta, sekä virallisen Twitch-lähetyksen kautta. Ottelut pelataan paikallista Jenkkilän aikaa iltaisin, eli Suomen aikaan käännettynä myöhään aamuyöstä.

Tuleeko voittaja Euroopasta vai mahdollisesti jostain muualta, ja onko suomalaisilla mahdollisuudet viedä pääpalkinto itselleen? Kommentoi alle!

Kansikuva: pubgesports.com Lähteet: pubgesports.com, PUBG Liquidpedia