Vihdoinkin se on täällä! Playerunknown’s Battlegroundsin tähänastisista turnauksista suurin IEM Oakland pelataan tänä viikonloppuna Kaliforniassa.  Suomalaisia lupauksia, haastajia, ennakkosuosikkeja ja uusia katselukokemuksia. Viikonloppuna PUBG ottaa ensimmäisen ison askeleen kohti eurheilusuuruutta.

Kahdeksan ottelun sarja

Turnaus pelataan kahdeksan ottelun sarjana. Yhden pelin perusteella ei voi tarkkuudella todeta parasta joukkuetta, sillä sattumalla ja huonolla tuurilla on pienellä otannalla liian paljon osuutta. Bluehole ja ESL ovat päättäneet kahdeksan ottelun olevan tarpeeksi laaja sarja voittajan selvittämiseksi.

Pisteytys seuraa todennäköisesti samaa kaavaa kuin turnauksen karsinnoissa. Tapoista joukkue saa 10 pistettä ja sijoituksissa pisteytys menee seuraavasti:

Sijoitus Pisteytys Sijoitus Pisteytys
1. 300 8. 100
2. 225 9. 85
3. 190 10. 70
4. 165 11.-12. 60
5. 145 13.-15. 50
6. 130 16.-20. 40
7. 115 21.-25. 30

Pisteytyksen muutosta on pelaajien keskuudessa odotettu hartaasti. Gamescom Invitationalissa voittajajoukkue sai 500 pistettä ja taposta 4 pistettä, ja tämä johti erittäin passiiviseen pelityyliin. Tapon ja ensimmäisen sijan suhde oli 0,8 prosenttia. Nyt Oaklandissa suhde on nostettu 3,3 prosenttiin. Tämä toivottavasti kannustaa pelaajia aggressiivisempaan ja samalla viihdyttävämpään pelaamiseen.

Aikataulut

Turnauksen maantieteellinen sijainti saattaa tänä viikonloppuna tarkoittaa suomalaisille katsojille todella vähäisiä unia. Pelit ovat jaettu kahdelle päivälle, lauantaina neljä ja sunnuntaina neljä ottelua.

Ensimmäinen ottelu alkaa Suomen aikaa tasan yhdeltätoista lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Otteluiden alkamisten välissä on noin tunti, ja ensimmäisen päivän viimeinen ottelu alkaa 02.20

Sunnuntaina edetään samassa aikataulussa, eli 23.00 ensimmäinen ottelu ja viimeinen ottelu loppuu arviolta kolmen aikaan. Voittajien seremonia alkaa välittömästi viimeisen ottelun jälkeen, ja siellä  julistetaan voittajat ja turnauksen arvokkaimmat pelaajat.

Turnausajat Suomen ajassa näpsäkästi tämän linkin takaa.

Mistä seurata turnausta?

Turnaus tullaan striimaamaan suorana ESL:n Twitch-kanavan kautta. Otteluiden spekulointeja kannattaa seurata jo hieman ennen itse tapahtuman alkamista. Tapahtumaa varten on palkattu varsin osaava henkilöstö, jolta saa mitä todennäköisemmin hyviä analyysejä ja vinkkejä.

IEM_Oakland_casters_Eurheilu

Ennakkosuosikit ja Isänmaan toivot

Kävin aikaisemmassa kirjoituksessa läpi turnauksen osallistujia, mutta tilanne on nyt vihdoinkin lukkiintunut juuri ennen turnausta.

Kutsujoukkueet

Karsinnoista turnaukseen edenneet

TSM Penta Sports Alliance Crimson Esports Ghost Gaming
Viss Frosz Ciggzy Jazza Miccoy
aimPR SIMSY Odin TeaBone Definelegit
SmaK jeemzz Romz MiracU Austin
BreaK ultra Veazyy TEXQS Pr0phie
Team Liquid EG Cloud9 Wind and Rain Ronin Esports
Hayz Goul Moody Stab Duckk
Scoom Pandaego Frolicer GustavQQ Kraqen
Molnman Wattz Chappie Tryffeli Minifridgejr
ollywood gnomey SolidFPS Wookiebookie notadeveloper
Noble TEMPO STORM FaZe Clan *AAA* Gaming Miami Flamingos
Boom Valliate Fuzzface mOnKeY TonyV
Edakulous YaBoiDre mxey oraxe ZeNTTRiiX
TCZygote Meluke Jembty Shadow1k DatKoko
Interrogate Sambty Haxete Shiv 1HunnaRounds
Luminosity METHOD NiP Digital Chaos Corn Shuckers
Ninja AndyPyro Sweaterr AwieN Zanpah
JP2 LaytoN Crunch EwanHC EnV
Drassel EnergTurtle Borg FaustoCoppi PaaaRADOX
Chipzy Aitzy Ekkz Jokkizz eLusive

Turnaukseen ennakkosuosikkien asemasta lähtenee FaZe, Penta ja Pohjois-Amerikan karsinnat selvästi voittanut Ghost Gaming. Joukkueet ovat menestyneet PUBG-liigoissa, ja osoittaneet kerta toisensa jälkeen pystyvänsä maksimaaliseen suoritukseen kovankin paineen alla.

Suomalaisia turnauksessa tullaan näkemään neljässä joukkueessa: Tempo Stormin Sambty, FaZen (ent. Gorilla Core Esport kokoonpano) mxey ja Jembty, Methodin AndyPyro ja karsinnoista finaaleihin marssinut Wind and Rain joukkueen Tryffeli. Onnea ja menestystä suomalaisille. Toivokaamme hyviä ympyröitä!

Lähteet: IEM Oakland, ESL Twitter, Schedlr Kansikuva: IEM Oakland