Isot eurheiluorganisaatiot mukaan Playerunknown's Battlegroundiin

Tässä vaiheessa alkaa olla jo selvää, että Pubgista kehkeytyy hiljalleen merkittävä peli eurheilupiireissä. Kahdestakymmenestä isoimmasta eurheiluorganisaatiosta suurin osa on jo perustanut Pubgiin oman joukkueensa. Pelaajamäärien vain paisuessa pelistä on tulossa yhä tärkeämpi osa organisaatioiden peliportfoliota. Resursseja aletaan siirtää jopa muiden pelien puolelta kohti Pubgia.

2,2 miljoonaa yhtäaikaista pelaajaa viime sunnuntaina (22.10.2017) on sellainen määrä potentiaalisia katsojia, että sitä ei voi enää sivuuttaa. Kun katsojat siirtyvät muista lajeista toiseen, on organisaatioiden pakko seurata mukana saavuttaakseen suuret massat. Tällä hetkellä Pubg on niin kovassa nosteessa ja hypessä, että poisjättäytyminen saattaisi tarkoittaa pahimmillaan suuria tulomenetyksiä pitkällä aikavälillä.

Pelkkä joukkueen perustaminen ei tosin riitä, sillä myös näkyvyyttä pitäisi saada. Isot turnaukset ja niihin osallistuminen on myös tärkeää.

Ennakkosuosikit ja suomalaiset IEM Oaklandissa

oakland-pubg-schedule

IEM Oaklandin aikataulut (GMT -7) 18. - 19.11

Edeltäviä turnauksia analysoiden, ja viimeisimpiä rankkauksia arvioiden turnaukseen lähtee ennakkosuosikin asemasta Luminosity. Vahva suoriutuminen Gamescon Invitationalissa ja joukkueen turnauskokemus aikaisemmista kisoista voivat vihjata siihen, että joukkue tulee hakemaan menestystä huipulta myös näissä karkeloissa.

Jos Luminosityn rosterin seuraaminen ei kaikkia nappaa, niin katse kannattaa ehdottomasti kääntää turnauksen Suomi-pelaajiin. Kutsujoukkueista kolmessa nähdään härmäläistä verta: Gorilla Core Esportsin Anssi "Mxey" Pekkonen ja Jere "Jembty" Kauppinen sekä Tempo Stormin Samu "Sambty" Kauppinen.

Nokkelimmat saattavat jo nähdä yhteyden kahden Kauppisen välillä, ja huomio on oikea. Herrat ovat veljekset, ja onkin kiintoisaa nähdä, millaiseksi veljessodaksi turnaus muuttuu heidän kohdatessa. Anssi "Andypyro" Huovinen Methodista, joka sijoittui jo Gamescomissa DUO FPP sarjassa kolmanneksi, saattaa näyttää myös taas kyntensä ja raapaista kärkikähinöihin mukaan!

Kutsujoukkueiden kokoonpanot

Evil Geniuses Team Liquid Ninjas in Pyjamas Alliance
Goul Hayz Sweaterr Ciggzy
Pandaego Scoom CrunchBruh OdinThor
Zwattz Molnman Borg Romz
Gnomey ollywood Ekkz Veazyy
Tempo Storm Noble PENTA Sports Gorilla Core Esports
Valliate Boom Frosz MeTor
YaBoiDre Edakulous SIMSYOFDOOM Mxey
Meluke TheChozenZygote jeemzz Jembty
Sambty Interrogate ultra Haxete
Method Gaming Luminosity TSM Cloud9
AndyPyro Ninja Viss Moody
RaptorDaRaptor JP2 aimPR Frolicer
EnergeticTurtle Drassel SmaK Chappie
Aitzy Chipzy BreaK SolidFPS

 

Karsinnoissa vielä tilaa

Allekirjoittanut huomauttaa vielä, että Euroopan karsintoihin on vielä jonkin verran paikkoja vapaana. Kyseiset juhlat soditaan tulevana viikonloppuna ja osallistuminen on enemmän kuin suositeltavaa, jos kalenterissa on tilaa ja haluaa päästä kokeilemaan liipaisinsormeaan. Pikaisella selailulla näyttää siltä, että karsinnoissa on jo muutama suomalaisjoukkue, mutta enempi parempi.

Lähteet: Tempo Storm, IEM Oakland  Kuvalähde: IEM Oakland