PLAYERUNKNOW’S BATTLEGROUNDS tuttavallisemmin PUBG on myynyt jo yli neljä miljoonaa kappaletta. Saavutus on huima ottaen huomioon, että peli julkaistiin vasta maaliskuussa ja se on vielä Early Acces -vaiheessa.

Pelin suosio on kasvanut huimasti ja kasvaa edelleen. PUBG saavutti miljoonan myydyn kappaleen rajan huhtikuun 10. päivä, kahden miljoonan raja meni rikki 2. toukokuuta. Kolmen miljoonan myydyn kappaleen raja ylittyi kesäkuun alussa.

Myynnin kasvun lisäksi pelin suosio näkyy myös suoratoistopalvelu Twitchissä, jossa peli on noussut palvelun toiseksi katsotuimmaksi peliksi. Tilastopalveu Newzoon datan mukaan kevään hittipeliä on katsottiin toukokuussa 47 miljonaan tunnin verran. Kärjessä jatkaa edelleen League of Legends, jota oli katsottu toukokussa lähes 90 miljoonaa tuntia.

Battlegroundsin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä valoisalta, sillä peliä päivitetään viikottain ja sitä vaivaavia optimointi ongelmia korjataan jatkuvasti. Sen lisäksi peliin tulee jatkuvasti lisää sisältöä kuukausittaisissa päivityksissä, kuten ensi viikolla tulevat uudet aseet sekä muun muassa kiipeämismekaniikka. PUBG julkaistaan Xbox one -konsolille ensi syksynä.

Playerunknow’s Battlegrounds yrittää jo tässä vaiheessa mukaan myös elektroniseen urheiluun, sillä viime viikolla järjestetyssä DreamHack Summer -tapahtumassa järjestettiin BYOC PUBG-turnauksia. Pelien videot ovat katsottavissa muun muassa Twitchissä.

Aiemmin keväällä PLAYERUNKNOWN järjesti hyväntekeväisyysturnauksen, johon kutsuttiin mukaan maailman suosituimpia striimaajia. Mukana olivat myös suomalaiset Anssi ”AndyPyro” Huovinen sekä Counter-Strike-legenda Joona ”natu” Leppänen.

Lähteet: Dot Esports ja Dot Esports