Pelinkehittäjä PUBG Corporation ja turnausjärjestäjä Starladder julkistivat tänään uuden yhteistyöprojektinsa; Euroopan viralllisen PUBG-liigan. Liiga polkaistaan käyntiin ensi vuoden tammikuussa, ja sen parhaat joukkueet pääsevät kilpailemaan paikasta kansainvälisessä PUBG-turnauksessa.

Liigassa tulee pelaamaan yhteensä 16 joukkuetta, jotka pelaavat LAN-studiolla vielä julkistamattomassa eurooppalaiskaupungissa. PUBG Corp. tarjoaa pelaajille tukea asumista ja matkustamista varten, sekä jakaa liigan tulot näiden kanssa.

Euroopan liigan karsintaottelut käynnistyvät tässä kuussa ja jatkuvat joulukuuhun asti, jolloin 32 parasta joukkuetta taistelevat LAN-turnauksessa liigapaikasta. Kyseessä on rakenne, joka tulee säilymään koko liigan elinkaaren ajan. Joukkueilla on siis mahdollisuus nousta avoimista karsinnoista aina liigan huipulle asti.

Kaiken kaikkiaan liigan eri tasoille sisältyy yhteensä 1 000 000 dollarin palkintopotti.

”Toisin kuin jotkut muut tunnetut e-urheiluprojektit, PUBG Europe League aloittaa matkansa perustuen ylentämisen ja alentamisen periaatteisiin. PUBG uskoo että tämä järjestelmä mahdollistaa liigan pitkäaikaisen vakauden antamalla taidokkaille joukkueille reilun mahdollisuuden ottaa osaa korkeimman tason kilpailuun, ja rakentamalla kilpadynamiikkaa orgaanisella tavalla”, Starladderin tiedotteessa sanottiin. Kyseessä on mitä todennäköisimmin ei-niin-hienovarainen iva Blizzardin Overwatch Leagueta ja muita vastaavia franchise-liigoja kohti.

”PUBGin Euroopan liiga ei aio tällä hetkellä seurata franchise-mallia, silllä PUBG arvostaa joukkueita jotka nousevat liigaan kovan työn ja panostuksen avulla.”

Tarkan kaavion liigan rakenteesta näet yllä olevasta kuvasta. Suomalaiset joukkueet ja pelaajat voivat osallistua liigaan Länsi-Euroopan karsintojen kautta, joihin voit ilmoittautua täällä. Lisätietoa liigasta löydät Starladderin verkkosivuilta.

Lähde: Starladder Kuvalähde: Starladder