Eurooppaliigaa on pelattu PUBGissa tänä vuonna miltei 250 ottelua, ja pitkä tahkoaminen saadaan päätökseen tänä viikonloppuna. Kuusitoista joukkuetta ratkaisevat joukostaan MM-kisoihin etenijät ja sen, ketkä jakavat 350 000 dollarin palkintopotin keskenään. Monella suomalaisella on mahdollisuudet edetä liigan palkintopaikoilla saakka! 

Ennakkosuosikit vahvoilla ja uudet yllättäjät 

Eurooppaliigaa on sanottu PUBGin kovatasoisimmaksi liigaksi, ja pistetaulukon huippu kertoo samaa sanomaa. Faze Clan, Team Solomid, Natus Vincere ja Team Liquid ovat kaikki huippuluokan joukkueita, jotka ovat todistaneet osaamistaan myös Euroopan ulkopuolella kansainvälisissä turnauksissa. 

Kärkinelikossa pelaa yhteensä kolme suomalaista: Fazessa Anssi “mxey” Pekkonen ja Team Liqudissa Samu “Sambty” ja Jere “Jembty” Kauppinen – heistä Samu johtaa myös liigan tappopörssiä. 

Myös heti kärkinelikon ulkopuolelta löytyy suomalaisia, kun N47 on PEL Contendersista nousunsa jälkeen siirtynyt heti Eurooppaliigassa kärkikahinoihin mukaan. Joukkueessa pelaavat suomalaiset Valtteri “Vazku” Jussila ja Paavo “Pag3” Voutilainen.  

Heti suomalaiskaksikon takana pistetilastoissa on täysin suomalainen kokoonpano CrowCrowd. Teemu “Teme” Kokko, Joona “NOOKIE” Närvänen, Olli “Tiikzu” Saarikoski, Miska “Mise” Malkamäki ovat pelanneet liigassa jo jonkin aikaa, ja viimeisten sijoitusten perusteella joukkue on vakiinnuttanut paikkansa huipulla. 

Liigan toinen täysin suomalainen kokoonpano on ENCE, joka on tällä hetkellä sijoittunut liigan häntäpään tuntumaan. 14. sija liigassa tarkoittaa joukkueen mahdollisesti joutuvan karsintasarjaan, ellei pisteitä ala ropisemaan joukkueen laariin.  

Lähde: https://liquipedia.net/pubg/PUBG_Europe_League/2019/Points

MM-kisoihin lähtijät valitaan viime kauden ja kuluvan kauden yhteenlasketuillaMM-kisapisteillä”. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että N47:llä ei ole mahdollisuuksia edetä huippukisoihin ilman koko liigan voittoa. Alla olevassa kuvassa pistetilanne tähän mennessä. 

Liigan viimeisiä otteluita voi seurata PUBG Esportsin virallisesta Twitch-kanavalta, ja ottelut alkavat kunakin päivänä 18.00 Suomen aikaa.

Lähde: PUBG Esports