PUBG Corporation on rummuttanut #FIXPUBG kampanjaa jo hetken aikaa ja nyt vaikuttaa siltä, että suunnitelma alkaa kantaa hedelmää. Testiservereille lipui uusi päivitys pullollaan parannuksia: uusi arvojärjestelmä, uutta käyttöliittymää, region lock ja karttavalikko.

Bugikorjauksien lisäksi suurimpana parannuksena peliin voidaan pitää uutta arvojärjestelmaa (Rank System). Monista peleistä tuttu monitasoinen järjestelmä luokittelee pelaajia näiden suoritusten mukaan, ja tällä hetkellä testiservereillä pelaajat kategorisoidaan kahdeksaan eritasoiseen luokkaan tasopisteiden perusteella:

  • Bronze 1-1399
  • Silver 1400-1499
  • Gold 1500-1599
  • Platinum 1600-1699
  • Diamond 1700-1799
  • Elite 1800-1899
  • Master 1900-1999
  • Grandmaster 2000-

Pistetilastoista pelaajat voivat nähdä kuinka he sijoittuvat muihin pelaajin nähden. Tilastot ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.

 

leaderboard PUBG päivitys

 

Peliin lisättiin myös karttavalikko, jota on hartaasti toivottu aina Miramarin julkistamisesta saakka. Aikaisemmin pelaajat eivät pystyneet valitsemaan eri karttojen väliltä, joka aiheutti turhautumista monille pelaajille. Nyt pelaajat voivat valita neljän eri vaihtoehdon väliltä: joko valita mieluisensa kartan tai “quick join” -vaihtoehdon, jossa pelaaja liitetään ensimmäisenä alkavaan peliin pikimmiten.

 

PUBG karttavalikko

 

Käyttöliittymään on pelaajien iloksi lisätty mahdollisuus valita esineitä perinteisen valikon lisäksi uudesta pyörövalikosta. “Wheel menu” on ainakin alkutuntumaltaan varsin toimita häkkyrä, joka toimii yllättävänkin hyvin pelin tiimellyksessä.

 

PUBG wheel menu update eurheilu

 

Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisempänä, PUBG Corporation on pitkän odottelun jälkeen taipunut pelaajilta tulleeseen paineeseen ja lukinnut eri serverit toisistaan. Niin sanottu “region lock” on ollut pelaajien harras toive jo pelin alusta lähtien, lähinnä Aasiasta lähtöisin olevien huijareiden takia. Varsinkin Amerikan servereillä pelanneet ovat monesti ilmaisseet halunsa pelata heitä lähellä olevien pelaajien kanssa, mieluummin kuin Aasiasta saapuvien korkealla vasteajalle hiippailevien huijareiden kanssa.

Päivitykseen sisältyi myös liuta pienempiä uudistuksia, ja kaikki päivityksen sisältämät uutuudet ovat luettavissa Steam Communityn sivuilta.

Lähde: Steam Community Kansikuva:  Steam Community