Suomalainen PUBG-scene ottaa vihdoinkin kauan kaipaamansa askeleen eteenpäin, kun Härmään saadaan vihdoinkin oma PUBG-liiga. PUBG Suomiliiga, nasevasti lyhennettynä PSL, polkaistaan käyntiin 12.1.2019 ensimmäisellä liigakierroksella.

Koko liigan taustavoimana hääräävät jo monelle Suomen PUBG-maailmaa seuranneelle tuttu yhteisö PUBG Finland. Tähän mennessä PUBG Finland on varsin esimerkillisesti saanut luotsattua varsin menestyksekkäitä PUBG-turnauksia tapahtumissa kuten Assembly, Lantrek, Vectorama, Gyostage ja Insomnia. Juttua lisää PUBG Finlandista eurheilu.com artikkelista viime kesältä.

Siirryttäessä PSL:n taustavoimiin tulee esille huomattavasti suuremmalle yleisölle tuttuja organisaatioita. Mukana liigan tuotannossa ja taustavoimissa on kaksi järkälemäistä yritystä: Elisa ja Lenovo. Elisa toimii liigan lähetysten välittäjänä, ja kaikki liigapelit näkyvät Elisa Viihteestä ja Elisan omalta Twitch-kanavalta. Teemu Koski, Elisa Viihteen Esports kehityspäällikkö antoi PUBG Finlandille varsin mieltänostattavan kommentin:

”On mahtavaa olla mukana rakentamassa kotimaista PUBG liigaa ja tarjota Elisa Viihde Sportin nykyisille ja uusille asiakkaille laadukasta kotimaista esports-viihdettä. Itse olen suuri battle royale genren ystävä ja Suomessa on huippuhyviä talentteja, joten tiedossa on varmasti mielenkiintoinen liiga”

PUBG Suomi-liiga tulee olemaan karsintojen kautta kaikille avoin pelisarja, ja tammikuussa alkaviin ensimmäisiin kierroksiin tulee mahtumaan yhteensä 16 joukkuetta. Ottelut pelataan kerran viikossa lauantaisin, ja yhteen päivään mahtuu viisi kartallista ryminää. Karsintojen aikataulut ovat seuraavat:

 – 1.12.2018 Avoimet karsinnat 1

 – 2.12.2018 Avoimien karsintojen finaali 1

 – 8.12.2018 Avoimet karsinnat 2

 – 9.12.2018 Avoimien karsintojen finaali 2

Saku “CorottPlus” Pirinen, joka pyörittää PUBG Finlandin toimintaa, kertoi vielä lisäksi hiukan miksi tälläistä liigaa lähdettiin rakentamaan:

Kilpapelaamisen kasvu on ollut huomattavaa vuonna 2018 ja erityisesti PUBG on vahvasti nousussa suhteellisen nuoren kilpapeliluonteensa johdosta. Koemme että laadukkaalle sekä ammattimaisesti järjestetylle esports-liigalle on kysyntää. Uskomme että siitä on apua myös suomalaisille joukkueille, jotka tavoittelevat kansainvälistä menestystä.”

Saku CorottPlus Pirinen PUBG Suomiliiga PSL Finnish PUBG League

Saku ”CorottPlus” Pirinen

Lähde: PUBG Finland Kansikuva: PUBG Finland