PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin Eurooppa-liigan Kick-off Cup starttasi tämän viikon tiistaina. Turnauksen karsintavaihe on nyt takana ja 9 suomalaispelaajaa löysi tiensä turnauksen finaalivaiheeseen.

Saksassa, Berliinissä pelattavaan turnauksen karsintavaiheeseen osallistui PUBGin Euroopan alueen ykkös- ja haastajaliigan joukkueet. 125 000$ palkintopotista lähti näin ollen kisaamaan 32 joukkuetta, 16 kappaletta kummastakin liigasta. Turnaukseen osallistui 6 suomalaisedustuksellista joukkuetta: ENCETeam LiquidWinstrikeFaze Clan, Quickmath ja Zoekt een Naam.

Karsintavaihetta varten järjestäjät arpoivat kaksi 16-joukkueen lohkoa. Puolet kummankin lohkon joukkueista oli haastaja- ja puolet ykkösliigan joukkueita. Suomalaisten pelaajien osalta arvonnan lopputulos oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Kaikki 6 suomalaisedustuksellista joukkuetta arvottiin sattumalta samaan B-lohkoon.

Karsintavaihe on nyt takana ja 9 suomalaispelaajaa eteni joukkueineen liigan finaalivaiheeseen. Kyseessä oli hieno suoritus suomalaisilta, sillä he kaikki kisasivat keskenään saman äärimmäisen tasaisen ja kovatasoisen lohkon finaalipaikoista. Kahdeksasta B-lohkon jatkoonmenijöistä puolet (4) oli näin ollen suomalaisedustuksellisia.

 

B-lohkon lopulliset tulokset (8. parasta finaalivaiheeseen):

Joukkueet Pisteet
1.  Team 3DMAX 118
2. Team Liquid 108
3. Ninjas in Pyjamas 82
4. Northern Lights 72
5. Jokers 70
6. ENCE 69
7. Faze Clan 65
8. Zoekt Een Naam 65
9. 4US 63
10. G2 Esports 63
11. Winstrike 61
12. Stellar 59
13. Insidegames 57
14. Team SoloMid 54
15. Quickmath 50
16. Seekorg 39
Suomalaisedustukselliset joukkueet tummennettuna

 

Jatkoon päässeet suomalaisjoukkueet olivat Team Liquid, ENCE, Faze Clan ja Zoekt Een Naam. Winstrike jäi ainoastaan neljän pisteen päähän finaalipaikasta. Quickmath ei hyvästä alustaan huolimatta saanut peliään kulkemaan loppuun ja sijoittui lopulta lohkon sijalle 15.

PUBGin Kick-off Cupin finaalivaihe alkaa tänään ja päättyy sunnuntaina 5. huhtikuuta. Finaalivaiheessa pelataan yhteensä 12 ottelua, joista joukkueet keräävät pisteitä sijoitusten ja tappojen määrän perusteella. Eniten pisteitä kerännyt joukkue kuittaa itselleen Euroopan Kick-off Cupin mestaruuden ja 50 000$. Turnauksen otteluita voit seurata esimerkiksi järjestäjien omalta Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: PEL