PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin Eurooppa-liiga jatkuu jälleen. Kyseessä on liigan toinen kausi, jossa nähdään jopa 96 ottelua seuraavan kahdeksan viikon aikana. Ensimmäinen ottelu pelataan tänään klo 19 Suomen aikaa.

Liiga koostuu 16 joukkueesta, joista neljä on suomalaisedustuksellista. Näitä ovat Anssi ”mxey” Peekkosen edustama Faze Clan ja suomalaisveljesten Samu ”Sambty” Kauppisen ja Jere ”Jembty” Kauppisen tähdittämä Team Liquid. Kokonaan suomalaisista pelaajista koostuu Winstrike Team, jossa pelaavat Teemu ”Teme” Kokko, Joonas ”Jorzki” Permanto, Olli ”Tiikzu” Saarikoski ja Joona ”NOOKIE” Närvänen. Mukana on myös Miika ”miikaz” Kinnusen, Aki ”TRYFFELI” Minkkisen, Miro ”Rustanmar” Ruotsin ja Saku ”SKUIJKE” Sajakosken muodostama ENCE.

Liigan ensimmäinen kausi päättyi huhtikuun alussa. Tällöin kaikki suomalaisedustukselliset joukkueet olivat hienosti kahdeksan parhaan joukossa. ENCE voitti liigan ylivoimaisesti pistein 496 ja Liquid sijoittui toiseksi 417 pisteellä. Winstrike piti neljättä paikkaa 383 pisteellä ja Faze Clan puolestaan seitsemättä paikkaa 362 pisteellä.

Hiljattain Berliinissä pelattiin myös Eurooppa-liigan Kick-off Cup, jonka mestaruuden Liquid kuittasi itselleen vaivattoman näköisesti (ks. uutinen). Täällä Faze Clan sijoittui kolmanneksi ja ENCE sijalle 11.

 

Liquid on yksi liigan ehdottomista ennakkosuosikeista. Kuvassa joukkueessa pelaavat suomalaisveljekset Jere ”Jembty” Kauppinen (toinen vasemmalta) ja Samu ”Sambty” Kauppinen (oikealla).

 

Tänään alkavalla PEL-liigan toisella kaudella joukkueet ovat täysin eri asemassa kuin aikaisemmin. Berliinissä sijaitsevalta peliareenalta puuttuu nyt sen uutuuden viehätys ja siellä pelaavat joukkueet ovat tulleet toisilleen ajan myötä yhä tutummiksi. Jokainen joukkue pääsee aloittamaan jälleen puhtaalta pöydältä, jonka jälkeen nähdään ketkä ovat todella tehneet kotiläksynsä ja hioneet omaa pelaamistaan.

Liigan toisen kauden palkintopotissa on jaossa jopa 350 000$, josta voittaja kuittaa itselleen 100 000$. Viisi parasta joukkuetta saavat myös kutsun heinäkuussa pelattavaan GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnaukseen. Kyseisessä turnauksessa keskenään kisaavat omien alueidensa parhaat joukkueet Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Etelä-Amerikasta ja Oseaniasta.

 

Myös Winstrike on osoittanut kyvykkyytensä yhtenä Euroopan parhaista. Kuvassa joukkueen pelaajat Teemu ”Teme” Kokko (vas.), Joonas ”Jorzki” Permanto, Joona ”NOOKIE” Närvänen ja Olli ”Tiikzu” Saarikoski.

 

Ensimmäisestä kaudesta poiketen tällä kaudella liigan neljä heikointa joukkuetta joutuvat taistelemaan pitäkseen paikkansa Euroopan ykkösliigassa. Heitä vastaan seuraavan kauden ykkösliigapaikoista asettuvat pelaamaan Euroopan haastajaliigan 12 parasta joukkuetta.

PEL-liigan ottelut pelataan perjantaista sunnuntaihin seuraavan kahdeksan viikon ajan. Perjantaisin lähetykset alkavat klo 19 ja viikonloppuisin klo 18 Suomen aikaa. Joka päivä pelataan yhteensä neljä ottelua. Voit seurata otteluita esimerkiksi järjestäjien omalta Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: PEL(1), PEL(2), PEL(3)