PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) on vuonna 2017 julkaistu selviytymispeli, joka keräsi heti räjähdysmäisen suosion. Vaikka peli on kärsinyt viimeisen vuoden aikana huomattavasta pelaajakadosta, saavutti se liikevaihdossaan viime vuonna lähes miljardin rajapyykin. Asiasta uutisoi dotesports.

PUBGin PC-version liikevaihto oli viime vuonna 790 miljoonaa euroa, joka kattoi 81,5% pelin kokonaisliikevaihdosta. 65 miljoonaa tuli pelin mobiiliversiosta ja loput liikevaihdosta konsolipeleistä sekä muista lähteistä. Tuottoa peli teki yhteensä 310 miljoonaa euroa.

Huomattavaa on se, että jopa 53% liikevaihdosta on peräisin Aasiasta. Täällä peli onkin edelleen hyvin suosittu samalla, kun esimerkiksi Euroopassa ja Amerikassa on siirrytty uudempiin vastaaviin selviytymispeleihin, kuten Fortniteen tai Apex Legendsiin.

Pääosa viime vuoden liikevaihdosta muodostui sen alkupuolelta pelin suosion heiketessä vuoden loppua kohden. Syitä suosion heikkenemiselle olivat muun muassa pelin lukemattomat bugit ja siinä käytettävät huijausohjelmat.

Viimeaikoina pelinkehittäjät PUBG corporationissa ovat keskittyneet isoimpien bugien korjaamiseen ja jossain määrin tässä myös onnistuneet. Peliin on tuotu uusia päivityksiä, joiden avulla on pyritty houkuttelemaan mukaan niin vanhoja kuin uusiakin pelaajia. Nähtäväksi jää, tekeekö peli todellisen paluun ja kerää itselleen suosituimman selviytymispelin tittelin.

Lähde: Dotesports Kuvalähde: PUBG corp