PlayerUnknown’s Battlegroundsin mobiiliversio lakkautettiin eilen keskiviikkona sen julkaisijan Tencentin toimesta. Samalla Tencent julkaisi uuden pelin nimeltä Game for Peace.

PUBGia voi pelata niin tietokoneella, konsoleilla kuin myös mobiililaitteilla. Pelin mobiiliversio julkaistiin viime vuoden maaliskuussa ja sitä ladattiin samana vuonna jopa 300 miljoonaa kertaa. Se oli täten maailman toiseksi ladatuin mobiilipeli koko maailmassa. Eniten pelaajia mobiiliversiolla oli Kiinassa, josta latauksia suoritettiin 29%. Pelin arvioidaan tuottaneen Tencentille pelin sisäisten ostojen kautta jopa 1.18 – 1.48 miljardia dollaria.

Viime vuosina Kiinan hallitus on suhtautunut äärimmäisen huonosti koukuttaviin videopeleihin, jotka sisältävät väkivaltaa. Tämän vuoksi Tencent on joutunut aikaisemminkin vetämään erään pelinsä pois Kiinan markkinoilta. Nyt maailman suurin pelijulkaisija joutui luopumaan myös PUBG Mobilesta, mutta korvasi sen uudella vastaavalla pelillä nimeltä Game for Peace.

Game for Peace on lähes identtinen versio PUBG Mobilesta. Ainoana erona on se, etteivät hahmot vuoda verta. Game for Peacen pelaaminen on myös kielletty alle 16 vuotiailta.

Game for Peace on tällä hetkellä ladatuin ilmainen mobiilipeli Kiinan App Storessa. Tämä viestii siitä, että pelin tuotot pehmentäisivät yhtiön tulovajetta PUBG Mobilen lakkauttamisen myötä. On arvoitu, että Game for Peace voisi tuottaa yhtiölle vuosittain jopa 1.48 miljardia dollaria.

Lähde: TechCrunch, The Verge Kuvalähde: PubgMobile