Euroopan League of Legendsin mestaruussarjan pudotuspelien puolivälierävaihe pelataan tänä viikonloppuna. Tänään vastakkain pelaavat a- lohkon toiseksi tullut Misfits ja kolmanneksi b-lohkossa sijoittunut Splyce. Huomenna puolestaan on b-lohkon kakkossijaan päättäneen H2k-Gamingin ja a-lohkon kolmosen Fnaticin vuoro.

Runkosarjan viimeiset kierrokset osoittivat, ettei ennakkosuosikin asema takaa voittoa. Kovin moni tuskin osasi odottaa muun muassa ROCCATin voittoa G2 Esportsista. Ennakkosuosikkeja löytyy silti jokaisesta ottelusta. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suosikin paineet lasketaan lohkokakkosten H2k-Gamingin ja Misfitsin harteille.

Suurempi ennakkosuosikki näistä kahdesta omassa pelissään on H2k-Gaming. Joukkueen hyvät otteet loppukauden aikana sekä Fnaticin vähän vaisumpi runkosarja antavat osviittaa tulevasta. Fnatic toki onnistui voittamaan Misfitsin kauden viimeisessä ottelussaan, mutta täytyy muistaa, ettei a-lohkon kakkossijan varmistaneella joukkueella ollut ottelussa panost toisin kuin Fnaticillä, joka taisteli viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Misfitsin etumatka Splyceen ei ole niin suuri kuin esimerkiksi H2k:n ja Fnaticin välinen tasoero. Misfits on pelannut koko kauden hyvällä tasolla, eikä viimeisen kierroksen lipsahduksesta Fnaticia vastaan pidä vetää suurempi johtopäätöksiä.
Vastaan asettuu kuitenkin Splyce, joka pelasi myös hyvin runkosarjassa. Joukkue ei toki onnistunut voittamaan ketään runkosarjan neljästä parhaasta joukkueesta, mutta Splycen takamatka neljän kärkeen ei ollut pelillisesti järin suuri. Kaksikon kohtaaminen runkosarjassa päättyi Misfitsin voittoon, mutta Splyce on varmasti yllätysvalmis.

Lohkonsa voittaneet G2 Esports ja Unicorns of Love pääsivät suoraan välieriin. Heidän pelinsä alkavat viikon päästä pääsiäisviikonloppuna. Pudotuspelien voittaja kutsutaan mukaan kevät- ja kesäkauden välissä pelattavaan kutsukilpailuun Brasiliaan, joka järjestetään 28. huhtikuuta ja 21. toukokuuta välisenä aikana.

Pudotuspelien aikataulu

  • Misfits vs. Splyce Lauantaina 8. huhtikuuta klo 18:00
  • H2k-Gaming vs. Fnatic Sunnuntaina 9. huhtikuuta klo 18:00

Välierät pelataan 15. ja 16. huhtikuuta. Finaali ja pronssiottelu puolestaan 22. ja 23. huhtikuuta.