Puolan ESL Championship Spring 2021 -turnauksen voittajaksi kruunattiin AGO, joka voitti HONORIS -joukkueen finaalissa luvuin 2-0. Nyt voitonjuhlinta on kuitenkin vaihtunut syytöksiin stream-snipingista, eli joukkuetta syytetään ottelun striimin katsomisesta pelin ollessa käynnissä. Tämä on johtanut siihen, että AGO on menettänyt palkintonsa, 6600 dollarin palkintorahansa sekä paikkansa ESL National Championships Global Playoff -turnauksessa. ESIC (Esports Integrity Comission) teki viime joulukuussa päätöksen, jonka mukaan livelähetyksiä ei saa seurata.

ESL Poland ilmoitti jo 18. toukokuuta tutkivansa mahdollista rikettä, kun AGOn voitonjuhlinnasta jaettiin video. Video, jonka kuvasi AGOn henkilökunnan jäsen, sisälsi kuvaa, jossa kolme CS-joukkueen jäsentä oli pelannut finaaliottelua. Taustalla näkyi tietokone, jossa näkyi ottelun virallinen striimilähetys. Turnausjärjestäjän mukaan kahdella AGO:n edustajalla oli näköyhteys striimiin, ja ainakin toisella heistä oli suora yhteys myös joukkueeseen.

ESL Polandin mukaan AGO on ollut yhteistyöhaluinen, ja vastannut kaikkiin kysymyksiin ja esittänyt selvityksen tilanteesta, jonka mukaan organisaation edustajat tekivät virheen ilman pahaa tarkoitusta. Tämän vuoksi turnausjärjestäjä pitäytyi vielä ankarammista toimenpiteistä, kuten kahden vuoden hylkäämisestä ESL-turnauksista.

Omassa lausunnossaan AGO myönsi olevansa yllättynyt ilmoituksesta, ja kertoi ryhtyvänsä ”kaikkiin käytettävissä oleviin oikeudellisiin toimiin paitsi valittaa päätöksestä, myös suojellakseen organisaation hyvää nimeä”.

AGOn mukaan x-kom AGOn edustajalla oli näköyhteys finaaliottelun striimiin, mutta ei ollut suorassa yhteydessä pelaavaan joukkueeseen. Organisaation mukaan virhe ei ollut tahallinen, eikä ollut syy siihen, miksi joukkue voitti ottelun. AGOn mukaan joukkue ei saanut mitään hyötyä, ja se nähtävissä myös videomateriaalissa, jonka se on toimittanut ESL:lle.

Organisaatio on hakenut muutosta päätökseen ESIC:ille, ja ennen tämän asian etenemistä organisaatio ei aio kommentoida asiaa enempää. AGOn mielestä ESL Polandin asema tällä hetkellä on ristiriidassa urheilun hengen ja AGO:n periaatteiden kanssa, jotka on rakennettu alusta alkaen reilun pelin hengelle.

Lähde: HLTV