PUBGin virallinen Euroopan liiga (PUBG Europe League, PEL) viettää tällä hetkeä taukoa toisen ja kolmannen vaiheensa välissä. Hengähdystauon aikana myös liigan kokoonpanoa laitetaan uusiksi, kun liigan häntäpää ja Contenders-divisioonan parhaimmisto taistelevat liigapaikoista. Kyseinen karsintaturnaus sai päätöksensä tänään ja sen ansiosta liigan ensi vaiheessa nähdään uutta suomalaisedustusta.

Yksi liigaan nousseista neljästä joukkueesta on alankomainen Zoekt een Naam. Joukkueessa pelaavat suomalaiset Valtteri ”Vazku” Jussila ja Paavo ”Pag3” Voutilainen, joiden joukkuetovereina toimivat norjalainen Levi Haakenstad ”ivel” Sørensen ja englantilainen Luke ”TeaBone” Crafer.

Zoekt een Naam sijouttui karsintaturnauksessa neljänneksi ja kaappasi näin itselleen viimeisen tarjolla olevan liigapaikan. Eroa viidenneksi tulleen Team Vitalityyn oli vain 10 pistettä. Neljä liigaan edennyttä joukkuetta ovat sijoitusjärjestyksessään:

  1. Team Reciprocity (171 pistettä)
  2. Team GamerLegion (158 pistettä)
  3.  Beşiktaş e-Sports Club (148 pistettä)
  4.  Zoekt een Naam (145 pistettä)

Näistä ainoastaan Team Reciprocity pelasi Euroopan liigan edellisessä vaiheessa, muut ovat entisiä Contenders-divisioonan joukkueita.

Karsintaturnaukseen ottivat myös osaa suomalainen Team Quickmath sekä Juho ”Jupezik” Lipposen kotijoukkue No Tag Team. Ikävä kyllä Quickmath jäi karsintojen kolmanneksitoista ja No Tag Team seitsemänneksi, joten ne joutuvat palaamaan takaisin Contenders-divisioonaan lisäkokemusta hakemaan.

Zoekt een Naamin matka Euroopan liigaan on ollut täynnä kovaa työtä. Joukkue liittyi Contenders-divisioonan ensimmäiselle kaudelle tammikuun avoimien karsintojen kautta. Toisella kaudella sen onnistui taistella tiensä divisioonan ykköseksi, mikä takasi paikan itse Euroopan liigan karsintaturnauksessa.

Joukkue liittyy osaksi liigan olemassaolevaa suomalaisedustusta, johon kuuluvat suomalaisjoukkue ENCE Esports, Winstrike Teamin suomalaisrosteri sekä suomalaisvahvisteiset Team Liquid (Samu ”Sambty” Kauppisen, Jere ”Jembty” Kauppisen kotijoukkue) ja FaZe Clan (Anssi ”mxey” Pekkosen kotijoukkue).

Lähde: PEL Kuvalähde: PEL