Ence Esports avasi Pro League kautensa eilen saksalaista 1UPeSportsia vastaan. Ennen ottelua joukkue esiintyi mediassa itseluottamusta uhkuen ja ennen peliä haastateltu Niklas ”Willkey” Ojalainen kertoikin joukkueen haluavan näyttää mihin he pystyvät Montrealin epäonnistumisen jälkeen.

Vastaavasti samaisessa turnauksessa varsin pirteästi pelannut 1UP on joissakin arvioissa katsottu jopa kauden yllättäjäjoukkueeksi. Ex-Penta pelurin Niklas ”KS” Massiererin tähdittämä täysin saksalainen kokoonpano on esiintynyt vakuuttavasti ja erityisesti joukkueen Ying-pelaaminen on kerännyt kehuja ympäri ammattilaisyhteisöä.

ESL:n 3/5 säännön takia 1UP lähti peliin ilman tähtipelaajansa, jonka tilalle kokoonpanoon nousi joukkueen valmentaja Lasse ”Lazzo” Klie.

Ence oli tehnyt pieniä muutoksia joukkueen roolituksiin ennen kauden alkua ja ottelun alussa näyttikin, että puolustuksessa Otto ”Pannari” Heikkinen ja Aleksi ”Uuno” Työppönen olivat vaihtaneet paikkaa. Pannari pelasi ankkurina Miralla ja Uuno utility-roolissa Mutella. Jouni ”Bounssi” Salo pelasi toista ankkuria Smokea ja Willkey sekä Juhani ”Kantoraketti” Toivonen jatkoivat roaming duona.

Aloituskartaksi valikoitui ehkä hieman yllättäen Coastline. Joukkueet olivat opiskelleet uusien operaattorien saloja ennen kauden alkua ja joka kierroksella nähtiinkin toinen uusista hyökkäysoperaattoreista; Lion. Encellä tämän roolin oli ottanut itseoikeutetusti yksi pelin varmimpia support-pelaajia Bounssi.

Hyökkäyksessä Bounssin pelatessa Lionilla oli Uuno ottanut Twitchin roolin. Muuten joukkue oli säilyttänyt vanhan ryhmityksensä: Pannari/Hibana, Willkey/Sledge, Kanto/Ash.

Yksi ottelun odotetuimmista asioista oli varmasti Lucas ”Hungry” Reichin Ying-pelaaminen ja se miten Ence siihen lähtisi vastaamaan.

Ensimmäisen tunnustelevan erän jälkeen Ence siirtyi ripeään tahtiin 3-1 johtoon ja lopulta tilanteeseen 4-2, jossa oli mahdollisuus ottaa karttavoitto. Ence näytti valmiimmalta ja kokeneemmalta joukkueelta ja oli viemässä karttaa nimiinsä huomattavasti ehjemmällä esityksellä kuin mitä Montrealissa nähtiin. Hieman huolenaihetta kuitenkin nosti joukkueen kapteenin Willkeyn aika vaatimaton suoriutuminen.

Tilanteessa 2-4 1UP hyökkäsi tehokkaasti Glaz/Ying-komboa käyttäen ja nappasi aloitteen itselleen. Encen haparoidessa saksalaiset veivät neljä erää nimiinsä ja koko kartan lopulta 6-4.

1UP oli selkeästi omaksunut uuden hyökkäysmetan ja sekoitti sitä onnistuneesti jo viime kaudella toimineeseen Glaz/Ying-komboon, jossa savua sekä tyrmäyskranaatteja hyödynnetään Glazin käyttäessä tähtäintään nähdäkseen savun läpi.

Tilastojen valossa ongelmallista oli Pannarin löytyminen fragilistan kärjestä operaattorilla joka pitää kohdetta hallussaan. Joukkueen pelistä näkyi tottumattomuus staattisempaan puolustuspelaamiseen, mitä uusi meta Lionin myötä vaatii. Operaattorilla kun on käytössään lennokki joka skannatessaan paljastaa liikkuvat puolustajat hyökkääjille mahdollistaen tehokkaamman puskemisen suoraan kohteille ja myös hankaloittaa roaming-pelaamista.

Kanto aloitti ottelun tehokkaasti ottaen neljän fragin puolustuserän tyylikkäästi kolmannessa erässä. Jostain syystä pelaaja ei saanu momentumiaan pidettyä yllä ja alkoi kadota kuvasta ottelun edetessä. Valitettavasti Ence olisi tarvinnut venymistä sillä ensimmäinen kartta oli varsin virkamiesmäinen suoritus. Bounssi, Pannari ja Uuno pelasivat perusvarmasti oman roolinsa, mutta Willkey oli selvästi vaikeuksissa kaksintaisteluissa vaikka pääsikin hieman peliin mukaan kahdella fragilla neljännessä erässä.

Niklas ”Willkey” Ojalainen

Ehkä hiemän yllättävän karttatappion jälkeen siirryttiin Encen valitsemaan Border-karttaan. Perinteisesti Borderia on pidetty suomalaisten kotikenttänä ja varmasti joukkue odotti iskevänsä takaisin. 1UP jatkoi yllättävää esiintymistään ja otti ensimmäisen eräkiinnityksen koordinoidulla puskulla kohteeseen. Hieman yllättäen Bounssi vaihteli Smoken ja Jäger – operaattoreiden välillä pelaten hieman enemmän irti kohteesta. Myös Kanto oli yllättäen Bandit.

Kokemattomuus ja ehkä liika innostuminen näkyi 1UP:n otteissa ja yksi hyökkäyserä meni silkkana lahjana Encelle. Ottelu jatkui tasaisena ja pian oltiin tilanteessa 3-3. Ence sai pelattua itsensä taas karttapisteeseen, mutta 1UP:n tiukka puolustuspelaaminen vei pelin 4-4 tilanteessa jatkoajalle. Tämän jälkeen 1UP meni jälleen kerran menojaan voittaen kartan 6-4 ja koko ottelun 2-0.

1UP:n iloitessa ensimmäisestä Pro League voitostaan, jää Encelle paljon mietittävää ennen seuraavaa ottelua. Miten kehittää pelaamista kahdessa viikossa niin, että vastustaja kaatuu? Encen pelaajat myönsivätkin ottelun jälkeen, että uusi meta tuottaa joukkueelle vaikeuksia ja töitä riittää.

Metan kanssa on varmasti tekemistä, mutta myös joukkueen yhteispeli vaikuttaa edelleen olevan epätahdissa ja jatkossa varmasti mietitään mitä rooleja kunkin pelaajan tulisi pelata. Tällä hetkellä vaikuttaa, että roolitus ei toimi ja sotkee yksittäisten pelaajien suoritusta liikaa. Vaikka kapteeni Willkey ruoski itseään vaisun esityksen päätteeksi(FRG 7 ja KDR 0.41.) ei varsin tasapaksusti pelannut joukkue lopulta yhden pelaajan esitykseen kaatunut.

Vaikka avausvoitto jäi odottamaan itseään on uusi mahdollisuus jo kahden viikon päässä. Perinteisestihän suomalainen tekeminen on kaivannut pientä vaikeutta onnistuakseen. Nyt on vaan tehtävä niitä kuuluisia töitä ja laitettava palikat oikeaan järjestykseen.

Kuvalähde: ESL