Joonas”jNSzki”Savolaisen ja Ville”Sha77e”Palolan edustama Penta Sports eteni Montrealin turnauksen finaaliin voittamalla brasilialaisen Black Dragons-joukkueen suoraan 2-0. Edellisistä otteluista tuttu varma jyrääminen jatkui myös semifinaalissa. Monikansallinen joukkue ei jättänyt BD:lle juurikaan mahdollisuuksia missään vaiheessa ottelua. Tällä hetkellä näyttää, että on Pro League-taso ja sitten sen yläpuolella on Penta.

Ensimmäisenä pelattiin tunnetusti brasilialaisten joukkueiden suosima kartta Bank. Normaalisti hyvin nopeatempoiseen frägäämiseen soveltuva kartta ei palvellut lainkaan BD:n vahvuuksia Pentan taktisten valintojen ansiosta. Taktisen yliotteen lisäksi Pentan varmuus yksi vastaan yksi-tilanteissa oli myrkkyä BD:lle. Brasialaiset taipuivat helposti 5-2.

Toisena pelatussa Borderissa Pentan ote pysyi herpaantumattomana ja ainoastaan BD:n muutamat yksilösuoritukset horjuttivat joukkueen peliä. Edelleen täysin omalla tasollaan oleva yhteispeli ja varmaotteinen frägääminen leimasivat Pentan pelaamista. Ottelu ottelulta peliään parantanut joukkue vei toisen kartan 5-3 ja koko ottelun 2-0 edeten Finaaliin tavoittelemaan 200 000 dollarin pääpalkintoa.

Penta on tällä hetkellä maailman paras Siege-joukkue ja huominen ottelu ei tilannetta oleellisesti muuta. Muilla joukkuille on paljon kirittävää jos he aikovat vastata Pentalle ammattimaisuudessa, taktiikassa ja joukkuepelaamisessa. Toki pitää muistaa, että myös yksilötasolla joukkue on ehdotonta eliittiä ammattilaistasolla ja itseasiassa entistä parempi Sha77en liityttyä joukkueen vahvuuteen.

Ottelun aikana selostaja sanoi Sha77en(10 frg, kd 1) ja jNSzki:n(13 frg, kd 1.63) olevan pohjoisen euroopan parhaita pelaajia. Turnausta seuranneena on hankala väittää vastaan.

Illalla klo 21.30 alkavassa finaalissa vastaan asettuu edellisen Invitationalin voittaja Evil Geniuses.  Ottelun voit katsoa täältä.

Kuvalähde: Ubisoft